Brandwondslachtoffer Tom houdt het niet droog tijdens verrassingsoptreden van Stan Van Samang

De ontlading bij Tom was erg groot. © TV
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Tom Vanheule (38) uit Gullegem raakte eind maart erg zwaar verbrand. De medewerkers van het brandwondencentrum puzzelden hem naar eigen zeggen niet alleen weer in elkaar, ze gaven hem ook zijn zin in het leven terug. Tom bedankte hen, ondanks het feit dat hij nog steeds heel veel pijn heeft, met een benefiet die maar liefst 17.069 euro opbracht.

Een etentje bij zijn neef liep voor Tom Vanheule eind maart erg dramatisch af. Een steekvlam raakte hem vol op zijn arm. Het incident duurde amper 15 seconden, maar had desastreuze gevolgen. Tom had op acht plaatsen derdegraads brandwonden en moest verschillende huidtransplantaties ondergaan. Hij verbleef 50 dagen in het brandwondencentrum van het UZ Gent en heeft nog steeds heel veel pijn. “Ik moet ook nog steeds speciale drukkledij dragen, maar als ik dat vergelijk met mijn tijd in het ziekenhuis, dan hoor je mij niet klagen”, aldus een enthousiaste Tom.

Het optreden van Stan Van Samang zorgde voor een erg emotioneel moment op De Warmste Week.
Het optreden van Stan Van Samang zorgde voor een erg emotioneel moment op De Warmste Week.© TV

De Gullegemnaar doorliep naar eigen zeggen drie hele belangrijke mentale stappen na het ongeluk. “Toen ik het ziekenhuis eindelijk mocht verlaten beleefde ik mijn eerste stap”, vertelt hij. “Toen ik in november opnieuw voltijds aan het werk kon, de tweede. En vandaag (maandag) kwam de derde.”

Emotioneel moment

Tom kwam op maandag namelijk een cheque van 17.069 euro overhandigen op De Warmste Week in Kortrijk voor het brandwondencentrum van het UZ Gent. Dat geld zamelde hij in door onder de noemer ‘Tom Vlamt Erdoor’ samen met vrienden en familie een eetfestijn te organiseren in de Porseleinhallen in Wevelgem. Tegen alle verwachtingen in raakte het hele benefiet uitverkocht, maar liefst 900 mensen kwamen er stoofvlees met frietjes eten.

Na afloop kreeg Tom de kans om zijn idool een stevige knuffel te geven.
Na afloop kreeg Tom de kans om zijn idool een stevige knuffel te geven.© TV

Tom en zijn gezin vroegen het liedje ‘Een Ster’, van Stan Van Samang aan. Vooral Tom is al jaren een grote fan van de Vlaamse zanger. Toen die plots vanuit het niets op het podium verscheen, zorgde dat dan ook voor een heel emotioneel moment. “Ik kan niet goed uitdrukken wat dit voor mij betekent“, zei een aangeslagen Tom na afloop. Hij wist wel meteen te vertellen dat er geen vervolg komt op zijn succesactie. “Zo iets organiseer je maar een keer in je leven”, besluit hij.

Het volledige verhaal van Tom kan je hier lezen.

(Annelies Nollet)