Brandwonden door bommetjes tijdens viering 100 dagen in Roeselare

© Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De viering van de 100 dagen verliep donderdagavond niet vlekkeloos in Roeselare. Zo raakten 26 jongeren gewond door bommetjes. “Dit zal gevolgen hebben”, klinkt het bij Lieven Stroobant van Het Vlaamse Kruis.

De laatstejaars in Roeselare hebben hun 100 dagen ingezet met een dubbele fuif. Op donderdagavond én op vrijdagmorgen.

Dit jaar was er een verbod op fluitjes, bommetjes, kleurpoeder en vetstiften. Dat verbod werd niet nageleefd. Door bommetjes en voetzoekers zijn er zo’n 26 feestvierders die brandwonden opgelopen hebben. Drie daarvan werden door de mensen van Het Vlaamse Kruis naar het ziekenhuis gevoerd. Een vierde jongere werd door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht ten gevolge van te veel drank.

Er waren ook heel wat fluitjes te horen en gezichten beklad. “Normaal hebben we amper verzorgingen tijdens de viering van de 100 dagen in Roeselare”, vertelt Lieven Stroobant van Het Vlaamse Kruis. “Dit jaar liep het de spuigaten uit en waren er dus heel veel verzorgingen, bijna allemaal ten gevolge van voetzoekers en bommetjes. Dit werd gemeld aan de politie en zal meegenomen worden naar de evaluatie, maar het is duidelijk dat dit gevolgen zal hebben naar de organisatie volgend jaar.”

Sinds enkele jaren beginnen de festiviteiten van de 100 dagen al officieel op de donderdagavond. Onofficieel was dat al vele jaren het geval. De jongeren trokken richting de cafés of verzamelden ergens om hun 100 dagen in te zetten. Daar speelde de stad en het organiserend comité op in met een openlucht fuif op donderdagavond op het Polenplein, op vrijdagochtend was er fuif met ontbijt. Overdag staan er voor de meeste scholieren aangepaste activiteiten op school op het programma.

Brandwonden door bommetjes tijdens viering 100 dagen in Roeselare
© Stefaan Beel

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier