Brandweerpost Koksijde krijgt cheque van 1.250 euro van collega’s Oostduinkerke voor run Kom Op Tegen Kanker

© (Foto JH)
Redactie KW

Het feestcomité van brandweerpost Oostduinkerke heeft een cheque overhandigd met de mooie som van 1.250 euro aan de collega’s van post Koksijde. Die dient als steun tijdens de 100 kilometer run voor Kom Op Tegen Kanker. “Kanker is iets dat elke brandweerman bezighoudt”, zegt Matthias Polley van post Oostduinkerke.

Op zondag 5 september vindt in Koksijde het loopevent 100 kilometer run voor Kom Op Tegen Kanker plaats. Er is een uniek parcours uitgestippeld en deelnemende ploegen proberen zich voor 2.500 euro te laten sponsoren om zo dat bedrag aan Kom Op Tegen Kanker te schenken. Een van de deelnemende ploegen bestaat uit brandweerlieden van post Koksijde. De collega’s van het feestcomité van post Oostduinkerke zamelden al 1.250 euro in om hen te steunen. “We verkochten met ons feestcomité ongeveer 700 flessen wijn en konden hen zo al de helft van het beoogde bedrag schenken”, zegt Matthias Polley (32), korporaal in post Oostduinkerke.

“We hadden gehoopt op 500 euro maar onze actie was dus een succes. We deden dit omdat het thema kanker iets is dat elke brandweerman, met de risico’s in ons vak, bezighoudt. Post Koksijde verloor een kleine twee jaar geleden gewezen brandweerman Marc Ryckewaert aan de ziekte en dat is iets waar we allemaal bij stil staan. We zijn dus ook blij dat we op deze manier ons steentje kunnen bijdragen”, besluit Polley. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier