Brandweerman Yoni vraagt zijn vriendin ten huwelijk op het Warmste Week podium!

Eline wist niet wat haar overkwam toen haar vriend voor 6.000 toeschouwers op een knie ging. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Tweeduizend brandweermannen deden het Nelson Mandelaplein zondagavond op zijn grondvesten daveren. Ze herdachten er gevallen kameraden, brulden mee met Gunther D en Sam Gooris en sloegen aan het dansen alsof hun leven ervan af hing. En Yoni Castelein? Die vroeg zijn vriendin ten huwelijk!

Toen Yoni (25) uit Torhout zich op een knie liet zakken wist zijn vriendin (nu verloofde!) Eline Van De Voorde (25) uit Aalter niet waar ze het had. “Ik dacht eerst dat hij een grapje maakte“, lacht ze dolgelukkig. “Ik was zo aangedaan dat ik vergat te wenen!”

“Dit was het perfecte moment om haar te vragen”, aldus haar kersverse verloofde. “Vijf jaar geleden leerden we elkaar kennen op Fire for Life (het goede doel waarmee de Vlaamse brandweermannen al jaren naar Music for Life en later De Warmste Week trekken red.) en het klikte meteen. Op 23 januari zijn we exact vijf jaar samen”, vertelt hij fier. Waarop zijn vriendin hem een wel heel trotse blik toewerpt. “Ja die datum heb ik echt in mijn geheugen gebrand”, lacht Yoni. “Dat zal nu ook het geval zijn met vandaag en binnenkort nog met een derde datum natuurlijk. Ik zal een notitieboekje moeten beginnen mee sleuren. (lacht)”

Yoni is brandweerman. Zijn verloofde werkt als ambulancier en zat nog bij de jeugdbrandweer. “Ook mijn papa en broer zitten bij de brandweer”, vertelt ze. “Het blijft dus in de familie (lacht).”

Eline is dolblij met haar ring.
Eline is dolblij met haar ring.© AN

Yoni had alles goed uit gepland. “Ik ben eerst alleen naar de juwelier geweest omdat ik redelijk goed wist wat ze wilde. Maar ik kon niet echt kiezen. Toen heb ik haar mama ingeschakeld en die heeft Eline zelfs ringen laten passen.” “En ik had helemaal niks door”, lacht zijn verloofde.

Voorlopig woont het koppel nog apart, maar ze bouwen samen aan een nestje in Torhout waar ze na hun trouwdag willen gaan wonen.

(Annelies Nollet)