Brandweerman Marnix uit Wingene doet na 47 jaar dienst een laatste evacuatie

Het werd een mooi afscheid van een mooie carrière. © NS
Nele Sabbe
Nele Sabbe Medewerker KW

Aan recreatiebad de Alk in Wingene vond er een evacuatieoefening plaats. Voormalig korpsoverste Marnix Deroo mocht de oefening nog voor één keer leiden en dit na een brandweercarrière van 47 jaar.

Marnix Deroo kreeg om 19.45 uur een oproep dat er brand ontstaan was in recreatiebad de Alk. Zoals bij iedere oproep snelde hij naar de brandweerkazerne en bij aankomst werd al vlug duidelijk dat het om een nepoproep ging.

“Ik had al een tijdje een vermoeden dat er iets ging gebeuren, maar ik wist niet wat en wanneer”, vertelt Marnix Deroo. “Ik ken nu de leeftijd van 65 jaar en de tijd is rijp om te stoppen bij de brandweer en dit na een carrière van 47 jaar. Sedert mijn 18 jaar ben ik aangesloten bij het brandweerkorps waarvan ik 39 jaar postoverste was.”

“Toen ik de leeftijd van 60 jaar bereikt had, besloot ik om te stoppen als postoverste, maar ik wilde de brandweer nog niet volledig los laten. Ik werkte nog vijf jaar extra mee en nu staat het vast. Eind deze maand stop ik volledig.”

“Op dinsdag 10 mei mocht ik voor het laatst de evacuatieoefening leiden en dit deed mij wel iets. Op een ludieke manier werd er afscheid van mij genomen. De oefening verliep heel vlot en daarop volgde er een afscheidsfeestje aan de brandweerkazerne”.

Momenten om te koesteren

“Tijdens mijn brandweercarrière beleefde ik vele mooie momenten, momenten om te koesteren. Ik zal het voltallig team enorm missen. De groepsgeest en samenwerking is uitstekend en daar ben ik fier op. Ik kan spreken over een jong en dynamische ploeg.”

“Door de jaren heen kende ik een speciale band met de brandweer en die band zal voor altijd in mijn hart blijven.”

De evacuatieoefening werd in het recreatiebad gehouden en dit in samenwerking met de Hulpverleningszone Midwest, het Rode Kruis Zwevezele, de lokale politie en de PSH dienst. Met deze oefening toetste men het intern noodplan van het zwembad af.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.