Brandweerkazerne Zwevezele op originele manier geopend door minister Hilde Crevits

© (Foto NS)
Redactie KW

Op zondagvoormiddag 19 september vond de officiële opening plaats van de nieuwe brandweerkazerne. Heel wat genodigden waren aanwezig waaronder ook Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V).

De gemeente Zwevezele is voortaan een aanwinst rijker. Ze beschikken over een pracht van een nieuwe brandweerkazerne met alle nodige voorzieningen. Een brandweerkazerne in een gemeente is uiterst belangrijk en dat werd overduidelijk tijdens de officiële opening. “Een brandweerkazerne is tegenwoordig een complex rampencentrum, een communicatiecentrum met een acuut actiesysteem”, weet burgemeester Lieven Huys. “Deze investering bedroeg ruim een half miljoen euro en voldoet aan de hedendaagse normen. Dat was onze doelstelling en die is ruim gehaald. Ik weet hoezeer het Zwevezeels brandweerkorps uitkeek naar de komst van het nieuwe gebouw. Het is op alle vlakken een grondige vernieuwing, met goede sanitaire voorzieningen, een ruim leslokaal en vooral ruimte voor nieuwe voertuigen.”

Prachtige meerwaarde

De vorige kazerne dateert van het jaar 1954 en is gebouwd onder het burgemeesterschap van Emeric Maes. De achtentwintig brandweermannen en brandweervrouwen hebben in het weekend van 7 augustus met dolle vreugde hun gloednieuwe kazerne in gebruik genomen. De nieuwe kazerne werd officieel geopend door minister Hilde Crevits. “Deze nieuwe brandweerkazerne is een fantastische realisatie om trots op te zijn”, weet de minister.

“Het team beschikt dan ook over een fantastisch korps. Voordien was de brandweer gevestigd in een klein gebouw en het werd hoogtijd om wat vernieuwing door te voeren. De dringende hulpverlening naar de bewoners en de omliggende centra is een prachtige meerwaarde, een meerwaarde om trots op te zijn. Graag open ik deze nieuwe brandweerkazerne en dit op een unieke en toch wel uitzonderlijke situatie”.

De minister kleedde zich om en kwam tevoorschijn in een gloednieuw brandweerpak met helm. Een traditioneel officieel openingslint was niet te zien maar wel een metalen buis. De minister haalde al haar krachten naar boven een sneed de buis stijlvol door met een zwaar hydraulische snaar die bij oproepen gebruikt wordt om autowrakken door te knippen. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier