Bij de brandweer van Zone 1 gaf postoverste Luitenant Paul Verstringe (65) het bevel over de hoofdpost in Oostkamp en de voorpost in Ruddervoorde van de Hulpverleningszone 1, over aan kapitein Filip Vlaeminck (56). Luitenant Paul Verstringe werd uitdrukkelijk bedankt voor zijn jarenlange inzet. Nu gaat hij met pensioen. De vlaggen werden symbolisch overgedragen aan de nieuwe postoverste. Dat gebeurde in een ceremonie waarbij alle brandweerlui betrokken waren.

Tijdens een academische zitting in OostCampus nam de nieuwe postoverste het woord tot zich: "Ik ben Preus lik fjirtig, op mijn ouders die hier aanwezig zijn, mijn kinderen, en ook op de prachtige brandweerploeg die mijn voorganger hier heeft uitgebouwd ten voordele van de burgers. Ik ben preus lik fjiertig op de 'Helden van het vuur'." Paul Verstringe en Filip Vlaeminck werden daarna met een stevig applaus bedacht alvorens de vurige receptie en de barbecue op gang te blazen.

(PH)

Bij de brandweer van Zone 1 gaf postoverste Luitenant Paul Verstringe (65) het bevel over de hoofdpost in Oostkamp en de voorpost in Ruddervoorde van de Hulpverleningszone 1, over aan kapitein Filip Vlaeminck (56). Luitenant Paul Verstringe werd uitdrukkelijk bedankt voor zijn jarenlange inzet. Nu gaat hij met pensioen. De vlaggen werden symbolisch overgedragen aan de nieuwe postoverste. Dat gebeurde in een ceremonie waarbij alle brandweerlui betrokken waren. Tijdens een academische zitting in OostCampus nam de nieuwe postoverste het woord tot zich: "Ik ben Preus lik fjirtig, op mijn ouders die hier aanwezig zijn, mijn kinderen, en ook op de prachtige brandweerploeg die mijn voorganger hier heeft uitgebouwd ten voordele van de burgers. Ik ben preus lik fjiertig op de 'Helden van het vuur'." Paul Verstringe en Filip Vlaeminck werden daarna met een stevig applaus bedacht alvorens de vurige receptie en de barbecue op gang te blazen.(PH)