Brandweerbevelhebber die eigen zwembad liet vullen door brandweerwagen neemt zelf ontslag

Claude Coucke. © DRD
Redactie KW

Claude Coucke (60) is sinds 1 september geen postoverste meer van de Deerlijkse brandweer. Hij diende zelf zijn ontslag in en dat werd aanvaard tijdens de jongste vergadering van de zoneraad van de hulpverleningszone Fluvia. Hij is ook geen lid meer van het brandweerkorps.

Het ontslag is een gevolg van het intern onderzoek dat tegen Claude Coucke werd gevoerd. De bevelhebber liet een brandweerwagen langs komen om zijn het zwembad te vullen aan zijn woning in de Molenstraat. Dat kon vroeger wel, maar nu is het al geruime tijd niet meer toegelaten dat de brandweer zwembaden van particulieren gaat vullen met water. Het interventievoertuig en de feiten werden opgemerkt door een brandweerman van de post Deerlijk. Die filmde alles en speelde het beeldmateriaal door aan de zoneleiding.

De postoverste van de brandweer in Deerlijk werd hiervoor op het matje geroepen en dat leidde uiteindelijk tot een intern onderzoek. Claude Coucke nam de eer aan zichzelf en heeft hierop zijn ontslag ingediend. Het was/is een publiek geheim dat het al lang niet meer boterde in het Deerlijkse brandweerkorps. De samenwerking met de gemeentelijke overheid was meer dan vertroebeld en er waren ook voortdurend strubbelingen tussen de bevelhebber en de brandweerlieden. Ettelijke overleg- en verzoeningspogingen (zelfs met gouverneur Carl Decaluwé) draaiden op niets uit. De jongste jaren vlotte het beter, maar na 40 jaar dienst op de teller is nu is het toch tot een breuk gekomen tussen Claude Coucke en de Deerlijkse brandweer. (DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier