Burgemeester Seynhaeve vond in de bibliotheek een boekje dat werd uitgegeven ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan. Voor de brandweerpost in 1869 werd opgericht was het nog roeien met de middelen die men toen had. En dat waren er behoorlijk weinig zo blijkt. "In een gemeentelijke verordening staat geschreven dat wie brand vaststelt, luidop moet roepen brand! Brand!", leest burgemeester Seynhaeve. "En vervolgens moet iedereen brand roepen. In 1869 werd met de oprichting van een korps, een brandspuit aangekocht. Weliswaar de kleinste en de minst kostelijke. Blijkbaar moest men toen ook al goed op de portemonnee letten", aldus de burgemeester.

Er waren heel wat genodigden op de viering, de erebrandweermannen uiteraard. Maar ook de familieleden mochten niet ontbreken. "Eigenlijk is het ook een beetje onze jubilee", glimlacht echtgenote Mieke Delaere. "Als de beeper afgaat dan stormen we allemaal het bed uit. Ik rij de wagen voor terwijl mijn man zich klaar maakt."

Ondertussen is de brandweerpost Wevelgem onderdeel van Fluvia, de regionale hulpverleningszone. "Vriendschap en onvoorwaardelijke inzet blijven de basis voor de hulppost", weet de kersverse korpschef Kurt D'Helft. "We zijn ook trots onze gloednieuwe multifunctionele autopomp in ontvangst te kunnen nemen. Alle materiaal, nodig voor een veelvoud van mogelijke incidenten, is aanwezig in deze brandweerwagen." Zo'n wagen kost 400.000 euro en daarmee is hij wellicht niet de minst kostelijke op de markt. De tijden veranderen toch, gelukkig.(SLW)

Burgemeester Seynhaeve vond in de bibliotheek een boekje dat werd uitgegeven ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan. Voor de brandweerpost in 1869 werd opgericht was het nog roeien met de middelen die men toen had. En dat waren er behoorlijk weinig zo blijkt. "In een gemeentelijke verordening staat geschreven dat wie brand vaststelt, luidop moet roepen brand! Brand!", leest burgemeester Seynhaeve. "En vervolgens moet iedereen brand roepen. In 1869 werd met de oprichting van een korps, een brandspuit aangekocht. Weliswaar de kleinste en de minst kostelijke. Blijkbaar moest men toen ook al goed op de portemonnee letten", aldus de burgemeester.Er waren heel wat genodigden op de viering, de erebrandweermannen uiteraard. Maar ook de familieleden mochten niet ontbreken. "Eigenlijk is het ook een beetje onze jubilee", glimlacht echtgenote Mieke Delaere. "Als de beeper afgaat dan stormen we allemaal het bed uit. Ik rij de wagen voor terwijl mijn man zich klaar maakt."Ondertussen is de brandweerpost Wevelgem onderdeel van Fluvia, de regionale hulpverleningszone. "Vriendschap en onvoorwaardelijke inzet blijven de basis voor de hulppost", weet de kersverse korpschef Kurt D'Helft. "We zijn ook trots onze gloednieuwe multifunctionele autopomp in ontvangst te kunnen nemen. Alle materiaal, nodig voor een veelvoud van mogelijke incidenten, is aanwezig in deze brandweerwagen." Zo'n wagen kost 400.000 euro en daarmee is hij wellicht niet de minst kostelijke op de markt. De tijden veranderen toch, gelukkig.(SLW)