Brandweer Westhoek maakt nieuwjaarsfilmpje met preventietips

Brandweer Westhoek geeft enkele tips om het risico op brand te verkleinen.© gf
Brandweer Westhoek geeft enkele tips om het risico op brand te verkleinen.© gf
Redactie KW

Brandweer Westhoek verspreidt via verschillende sociale mediakanalen een filmpje om ons gezonder te laten eten, want dat verhoogt de brandveiligheid.

“Met salade maak je misschien geen vrienden, maar een gezond leven kan je kansen op een keukenbrand verkleinen. Maak van 2021 het jaar waarin je jouw ogen op de potten houdt en de rookmelders regelmatig controleert”, staat te lezen bij een nieuwjaarsfilmpje van Brandweer Westhoek.

Met de leuze ‘new year, new you’ presenteren de brandweerlieden enkele goede voornemens, waaronder: “Breng je frituurpan naar het containerpark, eet minder vetten en ruil de warme maaltijd in voor een salade.”

London Fire Brigade

Daarnaast wordt ook aangeraden geen metaal in de microgolfoven te plaatsen en het fornuis in de gaten te houden. “Wij publiceren geregeld tips en haalden de mosterd voor dit filmpje bij de London Fire Brigade”, zegt Kristof Louagie, communicatieambtenaar van Brandweer Westhoek.

“Zo willen we eens op een andere manier enkele goede voornemens vertalen in tips rond preventie. We zoeken voortdurend naar originele manieren om de burgers te sensibiliseren, mede gestimuleerd door corona want we kunnen geen opendeurdagen of huisbezoeken meer doen.”

“Een werkgroep van brandpreventieadviseurs deed onlangs bijvoorbeeld een Facebook Live met preventietips. Tijdens zo’n livesessie konden de mensen ook vragen stellen en ontstond er een interactief geanimeerd gesprek.” Er komt een tweede editie van de Facebook Live eind deze maand of in februari. (TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.