Brandweer Westhoek heeft de handen vol na fel onweer

De F. Deprezstraat stond even blank. © JH
Redactie KW

Het felle onweer van zondagmiddag heeft voor heel wat oproepen gezorgd bij brandweerzone Westhoek. Het onweer trok rond 15.30 uur over de streek en zorgde plaatselijk voor meer dan 30 liter neerslag op korte tijd.

Dat ging onvermijdelijk gepaard met wat overlast. “Rond 16 uur had de brandweerzone Westhoek al 52 oproepen ontvangen voor wateroverlast”, zegt woordvoerder Kristof Louagie. “Voornamelijk de regio’s rond Nieuwpoort, Kortemark en Koekelare zijn getroffen. De meldingen gaan hoofdzakelijk over ondergelopen kelders, liftschachten en waterinsijpeling via daken.”

Grote schade bleef uit. Vooral rond Kortemark en Koekelare stonden verschillende straten even blank. Dat was het geval in de Torhoutstraat tussen Kortemark en Torhout, waar het water een half uurtje de straat volledig bedekte. Ook in de F. Deprezstraat konden de rioolputjes het water niet meer slikken. Her en der was er ook kleine stormschade al ging het vooral om afgerukte takken door de rukwinden die vooraf gingen aan het onweer. De brandweerposten hadden na het onweer even hun handen vol.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier