https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Brandweer verwijdert ijspegels van Brigandsbrug

Redactie KW

Een interventieploeg van brandweerzone MidWest moest ijspegels verwijderen die zich onder de gloednieuwe Brigandsbrug gevormd hadden. Eén van de ijspegels was bijna 1,40 m lang.

Door de wisselende temperaturen van vorst en dooi hadden zich aanzienlijke ijspegels gevormd aan de afwateringskanaaltjes onder de nieuwe Brigandsbrug in het centrum van Ingelmunster.

Vlaamse Waterweg op de hoogte

Een mooi tafereel, maar wel een gevaarlijke situatie. De kans bestond immers dat de stalactieten op de auto’s zouden terechtkomen die onder de brug geparkeerd staan. De situatie zou nog erger zijn mochten de ijspegels vallen op een voorbijganger. De brandweer werd dan ook opgetrommeld.

Een interventieploeg van de post Ingelmunster van brandweerzone MidWest kwam kort na de middag met een ladderwagen om de ijspegels te verwijderen. De brandweerploeg haalde er een plooimeter bij: één van de ijspegels was bijna 1,40 m lang. De Vlaamse Waterweg nv, die eigenaar is van de brug, werd op de hoogte gebracht om te vermijden dat dit gevaar in de toekomst opnieuw ontstaat.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten