Omstreeks 22 uur besloten twee 20-jarigen uit Maarkedal/Kruisem om nog een frisse duik in zee te nemen. Daarbij kwamen ze in moeilijkheden. De twee dreven af richting Middelkerke. De afstand naar het strand bedroeg volgens de politie al 300 meter toen een vriend van het duo vanop het strand alarm sloeg en de hulpdiensten verwittigde.

"Een bootje van de brandweer pikte beide drenkelingen op en bracht ze aan land. Beiden verkeerden in goede gezondheid en waren op geen enkel moment in paniek", zegt politiewoordvoerder Kris Allary.

GAS-boete van 250 euro

Volgens de politie kan het zwemmen buiten de toegelaten uren een GAS-boete van 250 euro opleveren voor de twee twintigers. "De strandredders zijn in de maanden juli en augustus van 10.30 tot 18.30 uur aanwezig op het strand", vertelt Ann Beun, perswoordvoerder bij de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV).

"Eens de strandredders het strand verlaten hebben, na 18.30 uur dus, is ook de zone onbewaakt en zwemmen in een onbewaakte zone is verboden. Dat staat ook zo in alle politiereglementen van de kustgemeenten. En dat kan inderdaad bestraft worden met een GAS-boete. Volgens mij wordt het zelden tot nooit toegepast in de praktijk, maar dat hangt van gemeente tot gemeente af. Mensen die om 22 uur nog willen gaan zwemmen mogen dat in principe niet doen. We betreuren dat mensen dat risico nemen want ze brengen niet alleen zichzelf, maar ook de mensen die instaan voor hun redding in gevaar."

Incident met Milow

In juli vorig jaar kreeg zanger Milow nog een GAS-boete van 350 euro nadat hij met enkele fans het water indook tijdens een optreden aan het Q-Beach House. Tijdens zijn laatste nummer, 'Dance On The Ocean' vroeg hij zijn fans om mee met hem het water in de te duiken.

De politie vond zijn daad toen onverantwoord en gaf de zanger een boete. Ook Q-presentator Vincent Fierens kreeg toen een gelijkaardige GAS-boete. De fans die met de zanger mee het water indoken gingen vrijuit omdat ze moeilijk te identificeren waren.

(JRO)

Omstreeks 22 uur besloten twee 20-jarigen uit Maarkedal/Kruisem om nog een frisse duik in zee te nemen. Daarbij kwamen ze in moeilijkheden. De twee dreven af richting Middelkerke. De afstand naar het strand bedroeg volgens de politie al 300 meter toen een vriend van het duo vanop het strand alarm sloeg en de hulpdiensten verwittigde. "Een bootje van de brandweer pikte beide drenkelingen op en bracht ze aan land. Beiden verkeerden in goede gezondheid en waren op geen enkel moment in paniek", zegt politiewoordvoerder Kris Allary.Volgens de politie kan het zwemmen buiten de toegelaten uren een GAS-boete van 250 euro opleveren voor de twee twintigers. "De strandredders zijn in de maanden juli en augustus van 10.30 tot 18.30 uur aanwezig op het strand", vertelt Ann Beun, perswoordvoerder bij de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV). "Eens de strandredders het strand verlaten hebben, na 18.30 uur dus, is ook de zone onbewaakt en zwemmen in een onbewaakte zone is verboden. Dat staat ook zo in alle politiereglementen van de kustgemeenten. En dat kan inderdaad bestraft worden met een GAS-boete. Volgens mij wordt het zelden tot nooit toegepast in de praktijk, maar dat hangt van gemeente tot gemeente af. Mensen die om 22 uur nog willen gaan zwemmen mogen dat in principe niet doen. We betreuren dat mensen dat risico nemen want ze brengen niet alleen zichzelf, maar ook de mensen die instaan voor hun redding in gevaar."In juli vorig jaar kreeg zanger Milow nog een GAS-boete van 350 euro nadat hij met enkele fans het water indook tijdens een optreden aan het Q-Beach House. Tijdens zijn laatste nummer, 'Dance On The Ocean' vroeg hij zijn fans om mee met hem het water in de te duiken. De politie vond zijn daad toen onverantwoord en gaf de zanger een boete. Ook Q-presentator Vincent Fierens kreeg toen een gelijkaardige GAS-boete. De fans die met de zanger mee het water indoken gingen vrijuit omdat ze moeilijk te identificeren waren. (JRO)