Brandweer van Lauwe is de blikvanger op de kerstmarkt

Deze kerels bouwden een waarheidsgetrouwe kopie van hun brandweerwagen: Maxim, Frederik, Pieter, Romano, Franky en Christian. Luc was afwezig voor de foto. © CLL
Redactie KW

Heel wat mensen kijken alvast vooruit naar het weekend. De 15de editie van de kerstmarkt in Lauwe zal opnieuw heel wat verrassingen in petto hebben. Van 1 ding kunnen bezoekers alvast zeker zijn: de prijs van de meest originele stand gaat naar de mannen en vrouwen van Brandweer Lauwe.

Voor het derde jaar op rij zijn de spuitgasten van Lauwe opnieuw aanwezig op de kerstmarkt. “Het is voor ons de ideale gelegenheid om ook met andere zaken in de kijker te lopen”, horen we bij Maxim Coussement. “Mensen kennen ons natuurlijk van ons werk op het terrein maar dankzij een familiaal evenement zoals de kerstmarkt, kunnen we tonen dat we hier in de kazerne eveneens een hechte familie zijn. Dit jaar wilden we het dan ook anders gaan aanpakken en besloten we een wel heel bijzondere stand te bouwen.”

Nieuw bloed

Een stelling die niet eens gelogen is, zo blijkt. Een opvallende en toch herkenbare stand, waarvoor de inspiratie dicht bij huis werd gezocht. “We namen een foto van onze interventiewagen” gaat Maxim verder. “We lieten die foto nadien op doek drukken, op een perfecte 1:1-schaal. Onze stand is even breed als onze wagen en is voorzien van alle originele logo’s en zwaailichten. Onze wagens zijn ontworpen om in het verkeer op te vallen, dus moet onze stand ook op de kerstmarkt opvallen. Als we hiermee ook nog nieuw bloed kunnen aantrekken, dan zijn we helemaal tevreden.”

Jenever-Team

Een kerstmarkt zou geen kerstmarkt zijn, mocht de inwendige mens niet op zijn wenken worden bediend. Voor onze brandweerlieden is dit niet anders, zij het met een stevige knipoog. “We bieden vanzelfsprekend de standaard versnaperingen aan zoals braadworsten en hamburgers, die we kunnen doorspoelen met wat heerlijke bieren. Dit jaar beschikken we eveneens over een uiterst getraind Jenever-Team, dat mensen naar onze stand moet lokken.”

De grappende toon duidt meteen ook het sociale karakter van de brandweer aan. “Met de opbrengst van onze stand organiseren we jaarlijks een voetbaltoernooi“, sluit Maxim af. “De opbrengst daarvan wordt dan weer jaarlijks weggeschonken aan een jeugdvereniging zodat ze hun brandveiligheid kunnen verbeteren.” Wie het inwendige vuur wil blussen kan hiervoor terecht, komende zaterdag, op de kerstmarkt van Lauwe.

(CLL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier