Brandweer redt man en papegaai uit boom in Minnewaterpark

© JVM
Jan Van Maele
Jan Van Maele Medewerker KW

Vanmorgen raakten een papegaai en een man vast te zitten in boom in het Brugse Minnewaterpark. Met de ladderwagen van de brandweer waren de papegaai en het baasje herenigd.

Een opmerkelijk verhaal deze morgen in het Brugse Minnewaterpark. Een vrouw was op wandel met haar papegaai, iets wat ze wel vaker doet, toen het koordje waarmee het dier vastzat brak en de papegaai het op een vliegen zetten.

Hij landde in een boom maar raakte met het koordje verstrengeld en kon niet verder vliegen. In allerijl belde de vrouw naar de brandweer, maar die oordeelde dat het redden van een papegaai geen dringende interventie was en bedankte. Dan maar zelf de boom in besliste de wederhelft van de vrouw en hij klom in de boom. Op een achttal meter hoog kwam hij vast te zitten.

https://www.youtube.com/watch?v=SrGQ9EXeAT0

Ondertussen was een coronapatrouille van de politie in het park gearriveerd en zij riepen de hulp in van de brandweer. Deze keer om de mede-eigenaar van de papegaai uit de boom te halen. Met de ladderwagen werden eerst de man en daarna de papegaai uit de boom gehaald. Eind goed al goed. Na een uur werden papegaai en baasje herenigd.

Brandweer redt man en papegaai uit boom in Minnewaterpark
© JVM

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier