Brandweer redt kat die gekneld zat tussen tuinhuis en muur

Redactie KW

De brandweer redde zondagavond een kat die vast zat tussen een muur en een tuinhuis aan de achterkant van een woning langs de Kernemelkstraat in Dadizele. De kat was al enkele dagen vermist en vluchtte na de reddingsactie meteen weg.

Bewoners van een huis langs de Kernemelkstraat in Dadizele hoorden al enkele dagen een kat janken in de omgeving. Zondagochtend merkten ze dat de kat vast was komen te zitten tussen een muur en hun tuinhuis. Hoe de kat er was terechtgekomen, is onduidelijk, maar voor het diertje was het onmogelijk om van tussen de smalle opening weg te raken. De bewoners ondernamen zelf verschillende pogingen om het diertje te bevrijden, maar dat lukte niet.

De brandweer van Moorslede werd ingeschakeld. Onder andere met een laken, een touw en een ladder lukte het de brandweerlui wel om het dier te bevrijden. Het katje slaagde erin om naar boven te klimmen en vluchtte weg. Via sociale media vonden de bewoners inmiddels de eigenaar van de kat terug. Die blijkt enkele huizen verder te wonen. Het diertje was al een vijftal dagen vermist. Diezelfde zondagavond nog keerde de kat terug naar huis. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier