Brandweer oefent evacuatie uit kerk

© GST
Redactie KW

Maandagavond 21 september vond er een tweeledige brandweeroefening plaats in de Sint-Eligiuskerk en op het Sint-Elooisplein in Ruddervoorde.

Het was een van de maandelijkse oefeningen van het Red Team van de Zone 1, een gezamenlijke oefening met aanwezigheid van verschillende Red Teams binnen de zone. “We hebben een gewonde werknemer gesimuleerd in de klokkentoren van deze kerk en nu is het aan het Red Team om deze man met een gebroken been op de meest efficiënte en veilige manier naar beneden te brengen”, licht Bas Verniest, werkzaam bij het Red Team in Gent en vrijwillige brandweerman in Ruddervoorde, toe.

“We kiezen hier om het slachtoffer te evacueren via het klokkegat dat zich binnen in de toren bevindt omdat dat hier de meest veilige manier lijkt. Deze opstelling is een goede oefening voor ons, maar ook een manier om onze collega’s van de voorpost Ruddervoorde de kans te geven om eens kennis te maken met de opstelling die hier gemaakt werd om het slachtoffer samen met een van onze mensen naar beneden te brengen.”

Het tweede deel van de oefening was het opruimen van een stortplaats met restanten van een drugslabo. Deze oefening werd echter bij het begin ervan afgebroken want er liep een echte oproep binnen. De Zone werd opgeroepen om een dringende controle uit te voeren na een kleine brand in Zedelgem. (GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier