Brandweer moet Brugse schepen uit lift bevrijden

Nico Blontrock. © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

De Brugse cultuurschepen Nico Blontrock en museumdirecteur Till-Holger Borchert zaten samen met nog twee andere personen een uur lang vast in een lift. De brandweer moest hen bevrijden.

Er was op geen enkel moment sprake van paniek, maar het was toch wat benauwelijk“, bekent de Brugse cultuurschepen Nico Blontrock. “De lift was amper één meter op één meter groot. Gelukkig bleef het licht branden.”

De feiten deden zich in een historisch pand in Brugge, bij particulieren. “De eigenaar had nochtans maar pas een nieuwe lift laten installeren. Blijkbaar was er een technisch mankement. In plaats van naar boven te gaan, ging de lift tien centimeter naar beneden. En voor u het mij vraagt: er was geen sprake van overgewicht in de lift. Till en ik zijn weliswaar wat corpulent, maar de maximale capaciteit van de lift werd niet overschreden.”

Till-Holger Borchert.
Till-Holger Borchert.© Davy Coghe

“We hebben meteen de knop ingedrukt die een verbinding maakt met de installateur van de lift. Tegelijkertijd heeft de huiseigenaar, die niet in de lift zat, de brandweer gebeld. Pas na een uur konden de pompiers ons bevrijden. Mo en ‘t zijn nog bekende Bruggelingen, zei de brandweerman die de liftdeur open kreeg. Ik ben wel blij dat de lift niet tussen twee verdiepingen bleef stilstaan, waardoor we echt gekneld zouden geraakt zijn. Nu konden Till en ik wat bijpraten. En neen, er zijn in die lift geen nieuwe, belangrijke beleidsbeslissingen over de stedelijke musea genomen”, besluit Nico Blontrock met een knipoog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier