Schaatsverbod op Brugse waterlopen en vijvers blijft van kracht

Jan Van Maele
Jan Van Maele Medewerker KW

Schaatsen blijft ook vrijdag en dit weekend verboden op openbare waterlopen en vijvers in Brugge. Vrijdagochtend trok de brandweer naar de Assebroekse Meersen om de dikte van het ijs te meten en zo uitsluitsel te brengen of er nu wel al niet zou kunnen geschaatst worden. Het ijs blijkt echter niet dik genoeg.

Burgemeester Dirk De fauw: “Vanmorgen ( vrijdag, red. ) voerde de brandweer metingen uit. Daaruit blijkt dat het ijs onvoldoende dik is om het te betreden. De politieverordening die stelt dat het verboden is om zich zonder noodzaak op het ijs te begeven van alle openbare waterlopen en vijvers gelegen op het grondgebied van de stad Brugge, blijft dus ook vandaag en de komende dagen van kracht. Op het overtreden van deze verbodsbepaling staat een GAS-boete.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Schepen van Sport Franky Demon: “We zijn voorstander van meer sportmogelijkheden en willen mensen stimuleren om op een veilige en verantwoorde manier te schaatsen. We hadden graag een sportactiviteit toegevoegd aan het Brugs sport- en beweegaanbod. In deze coronatijden was dit voor heel wat families, natuurijsschaatsers en jongeren een lichtpuntje. Jammer, maar we mogen geen enkel veiligheidsrisico nemen. Een wandeling in de Assebroekse Meersen kan natuurlijk wel nog. Al wandelend kan je het mooie winterse landschap bewonderen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.