Brandweer houdt grootschalige oefening aan visvijver

De brandweer zette het grote materieel in. © BF
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

In het bijzijn van tientallen kijklustigen hield de brandweer vrijdagavond langs de Ringlaan in Tielt een oefening op grootwatertransport.

Enkele tientallen passanten woonden vrijdagavond langs de Ringlaan in Tielt een brandweeroefening bij. De brandweer van Tielt, Aarsele, Meulebeke, Ruiselede en Roeselare kwamen er samen om het grootwatertransport te oefenen. “Dat wordt voornamelijk gebruikt bij grootschalige interventies, bijvoorbeeld bij een zware industriebrand”, aldus brandweerofficier Nico De Vrieze van de brandweerpost Tielt.

Tijdens de oefening werd de visvijver, pal voor het Sint-Andriesziekenhuis, als het ware omgetoverd tot een brandend gebouw. Een tiental brandweerwagens tankten water uit de vijver. Dat gebeurde met speciale pompen. “Per minuut tanken we ongeveer 12.000 liter uit het water. Hier zijn 18 monitors aanwezig die het water zogezegd richten op het brandend gebouw”, aldus De Vrieze. Tijdens de oefening was er een rijvak van de Ringlaan afgesloten. Dat leverde geen noemenswaardige hinder op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier