Brandweer heeft de handen vol met uitslaande brand in Oostende

De brandweer was snel ter plaatse. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

In Oostende kreeg de brandweer dinsdagmiddag melding van een uitslaande brand. Toen de brandweer toekwam, sloegen de vlammen al door het dak. Er vielen gelukkig geen slachtoffers.

Om 14.45 uur kreeg de brandweer van Oostende een melding van een uitslaande brand in een rijwoning in de Groenendaallaan in de wijk Mariakerke. De bewoners van het huis konden zichzelf uit huis redden. “Ik was mij net aan het douchen toen ik geknetter hoorde”, vertelt de zoon des huizes die op het moment van de brand alleen met zijn moeder in huis was.

“Daarop verwittigde ik mijn moeder. Buiten op het terras zag ik vlammen. Daarna ging ik meteen een emmer water halen om het vuur te blussen, maar tevergeefs. Toen ik terug kwam sloegen de vlammen al boven het dak. Daarop zijn we naar buiten gevlucht.” De bewoners van de brandende woning waren erg onder de indruk. “Ik weet niet hoe de brand ontstaan is”, zucht de jongen. “Ik ben al blij dat we zelf niet gewond raakten.”

De politie zette onmiddellijk de straat af. De brandweer had de handen vol met de bluswerken. De omliggende huizen van het brandend huis werden meteen ontruimd. “Voorlopig is het nog onduidelijk wat de oorzaak van de brand is. Dat zal het onderzoek moeten uitwijzen. Feit is dat de brand ontstond op de bovenverdieping van de woning”, aldus Kris Allary van de Oostendse politie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier