Brandweer en behulpzame vissers redden schaap uit havengeul

Redactie KW

De brandweer en enkele behulpzame vissers hebben donderdagnamiddag een schaap gered van de verdrinkingsdood in de Nieuwpoortse havengeul na een heuse reddingsoperatie. Die dreigde even slecht af te lopen.

Het schaap stond al urenlang op het einde van een golfbreker tussen de jachthaven en het natuurreservaat De IJzermonding. Het beest, wellicht afkomstig van de kudde in het natuurreservaat, was het noorden volledig kwijtgeraakt en ook gewond aan de achterpoot. De brandweer besloot in te grijpen toen het vloed zou worden, want dan had het schaap geen schijn van kans.

De brandweer van Nieuwpoort was tot op vijf centimeter van het schaap genaderd om het te vangen, maar toen besloot het dier het sop in te duiken. De reddingsoperatie dreigde volledig de verkeerde kant uit te gaan. Het dier begon steeds verder weg te zwemmen in de havengeul. Door het ijskoude water zag het erg slecht uit. Duikers van de brandweer besloten in het water te gaan en het schaap achterna te zwemmen. Op dat moment voer net het vissersbootje Stream voorbij.

Brandweer en behulpzame vissers redden schaap uit havengeul

De vissers twijfelden niet en besloten hun sloep uit te leggen en naar het schaap en duikers toe te varen. Samen met de twee duikers slaagden ze erin het onfortuinlijke dier aan boord te trekken en aan wal te brengen, waar de andere brandweerlieden hen stonden op te wachten. Eind goed, al goed. De pompiers kalmeerden het dier en brachten het over naar de kinderboerderij. Daar herstelt het voorlopig van de bewogen uitstap. De brandweer spreekt van een uitstekende samenwerking met de vissers van het bootje Stream.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier