Brandweer Diksmuide moet ingrijpen na schade door rukwinden in Woumen

Redactie KW

In de Sint-Pietersstraat in Woumen bij Diksmuide zijn maandagmiddag problemen ontstaan bij een oude varkensstal op een boerderij.

Omwille van de hevige rukwinden dreigden de golfplaten die op het meer dan honderd vierkante meter grote dak lagen, weg te waaien. In de stal zaten ook nog heel wat varkens. De landbouwer riep de hulp in van de brandweer die ter plaatse kwam om de situatie te beveiligen. “De constructie op zich bleek stevig genoeg om de rukwinden te doorstaan maar toch was ingrijpen nodig”, zegt brandweerkapitein Filip Vandenberghe. “Er werden vanuit de kazerne zandzakjes gehaald en op het dak gelegd. Zo werd er een extra gewicht van 200 kilo zand op het dak uitgeoefend en dat volstond.” Bij de brandweer van Diksmuide liepen tot maandagochtend een viertal oproepen binnen voor stormschade, maar maandag overdag kwamen er diverse oproepen na elkaar, vooral voor omgewaaide bomen. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten