Brandweer Diksmuide houdt zondag 18de winterse natuurwandeling

Het bestuur van De Tervaetestappers, samen met de organiserende leden van de Diksmuidse brandweer. © foto ACK
Redactie KW

Zondag 19 januari start in Diksmuide de 18de wandeltocht georganiseerd door de brandweer in samenwerking met De Tervaetestappers.

Het wordt een winterse natuurwandeling doorheen het polderlandschap, waarbij onder andere langs de Bethoosterse Broeken wordt gewandeld. Start en aankomst zijn in de brandweerkazerne aan de Heernisse 4 in Diksmuide met vrije start vanaf 7.30 tot 15 uur. Dit jaar zijn er geen pendelbussen tussen het station en de brandweerkazerne voorzien, maar de weg wordt wel aangegeven.

Er is keuze tussen 5, 8, 12, 17, 22 en 30 kilometer. Bij inschrijving ontvangt iedere deelnemer een versnapering en onderweg zijn er ook pitstops. De brandweer zorgt voor twee rustplaatsen waar je een gratis glas glühwein of een warme beker soep kan drinken. Wandelclub De Tervaetestappers zorgt ook voor twee rustplaatsen. Een eerste stop is voorzien op Zonnestraal. Daar vertrekken alle wandelaars richting Esen, waar dan een splitsing volgt tussen de kleinere en de grotere afstanden, die dan nog richting Bethooterse Broeken wandelen. Bij aankomst in de brandweerkazerne wacht de wandelaars nog boterhammen en een pannenkoek.

Vorig jaar namen 2.174 wandelaars deel. De deelnameprijs is 1,5 euro voor leden en 2 euro voor niet-leden. (ACK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten