Brandweer bezorgt Kristof Louagie en Louise Lens een warm onthaal

De brandweer en de jeugdbrandweer zorgden voor een erehaag. © EG
Redactie KW

Kristof Louagie en Louise Lens trouwden op vrijdag 12 juli. Ze wonen met hun kindjes Lise-Marie (2) en Pauline (10 maanden) in de Dikkebusseweg in Dikkebus.

Kristof (36) begon als jongere bij de Ieperse jeugdbrandweer en later bij de Ieperse brandweer. Na een tussenstap als woordvoerder in Bellewaerde werd hij woordvoerder van de brandweer Westhoek. Louise (27) werkte een tijdje als jobstudent in Bellewaerde en is sinds januari dit jaar preventieadviseur bij de brandweer Kortrijk. “We woonden beiden in de Brugseweg in Sint-Jan, maar de vlam sloeg pas later over”, zegt Louise. “We hebben ons gezinnetje al gesticht met ons twee kindjes. Ons huwelijk is het orgelpunt.”

Brandweerhulde

Kristof en Louise werden naar het stadhuis gebracht met een brandweerwagen die dienst deed tussen 1971 en 1996 in Ieper. Gewezen brandweerman Pieter Top kocht die aan uit pure nostalgie. Na de obligatie plichtplegingen in het Ieperse stadhuis, zoals het voorlezen van rechten en plichten van gehuwden en het uitwisselen van de ringen wachtte het paar bij het buitenkomen van het stadhuis een verrassing. De brandweer en de jeugdbrandweer zorgden voor een erehaag. Nadien mochten beiden met de elevator de hoogte in.

(EG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.