https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Brandstoffen Sap en Petro Service slaan de handen in elkaar

Staande namens Petro Service Stijn Vandepitte en zijn vrouw Sarah Vandendriessche (met zoontje Andreas) en haar ouders Ann Pattyn en Piet Vandendriessche. Zittend de Torhoutenaren Roger Sap en zijn vrouw Agnes Velghe, hun zoon Kris en dochter Veroniek Sap en haar kinderen Lucas en Louise Debruyne. © Johan Sabbe
Johan Sabbe

Twee familiale bedrijven met een rijke traditie in de brandstoffensector bundelen de krachten. Het Torhoutse Brandstoffen Roger Sap & Kris gaat scheep met Petro Service uit Roeselare, dat al vijf partners telt en vijf tankstations runt. “De samenwerking is voor ons en de toekomst van ons bedrijf heel belangrijk”, aldus de Torhoutenaren Roger Sap (72), zijn vrouw Agnes Velghe (71) en hun kinderen Kris (46) en Veroniek (38).

Voor de klanten van de familie Sap, die haar depot en tankstation langs de Zwevezelestraat op de Torhoutse wijk De Goede Herder heeft, zal er amper iets veranderen. Ze kunnen hun huisbrand-olie en diesel op de vertrouwde manier blijven bestellen, maar de levering zal door Petro Service gebeuren. Voorts blijft Brandstoffen Sap zelf verantwoordelijk voor zijn tankstation en de afhalingen van gasflessen, kolen en oliën.

Heel moeilijk om chauffeurs te vinden

Doorgaans zijn de redenen voor een krachtenbundeling divers en niemand kan ontkennen dat de verkoop van fossiele brandstoffen geen evidente sector geworden is. Maar een van de doorslaggevende argumenten is het grote tekort aan degelijke chauffeurs om de brandstof bij de klanten aan huis te brengen, of dat nu particulieren, landbouwbedrijven of industriële ondernemingen zijn.

“Gelukkig kunnen we momenteel voluit rekenen op onze vrachtwagenchauffeur Jerry Vanacker uit Veldegem”, zegt Kris Sap. “Maar het is aartsmoeilijk om nieuwe mensen te vinden die voor je bedrijf willen rijden en waarop je blindelings kunt vertrouwen.”

In elk van onze familiale bedrijven staat de klant centraal

“Petro Service is net als onze onderneming een familiaal bedrijf waarin de klant centraal staat”, vult zijn zus Veroniek Sap aan. “Het wordt uiteraard even wennen na al die jaren, maar we zijn er volledig klaar voor om met volle energie samen te werken.”

De prille pionier van het bedrijf was Petrus Sap, de grootvader van Roger. Petrus begon rond 1900 op het Torhoutse gehucht Schavelare een kolencommerce met paard en kar. Zijn jongste zoon Leon Sap, de vader van Roger, zette de kolenhandel voort. Na verloop van tijd verkocht hij ook mazout voor een brandstofbedrijf. In 1967, toen de centrale verwarming in de huizen almaar populairder werd, schafte hij zijn eerste eigen vrachtwagen aan: ene met een afneembare mazouttank. Roger was toen 18 jaar en draaide al mee in de zaak. Hij bestuurde de tankwagen. Tegelijk bleef de kolenhandel voortbestaan.

Roger en Agnes trouwden in 1973 en namen de zaak van Leon over. In 1995 kwam ook hun zoon Kris erbij en later hun bijna negen jaar jongere dochter Veroniek. In 1998 werd het eigen tankstation in de Zwevezelestraat gelanceerd.

Petro Service heeft vijf tankstations

“Ook onze onderneming is rond 1900 gestart, met name als kolenhandel Vandendriessche”, zegt Stijn Vandepitte (32) van Petro Service uit Roeselare. “Vanaf 1945 verkocht ons bedrijf vaste en vloeibare brandstoffen onder de naam Petro Deriva. Intussen was mijn schoonvader Piet Vandendriessche (58) als derde generatie in de familiezaak gestapt en nu staan mijn vrouw Sarah Vandendriessche (29) en ik als vierde generatie mee aan het roer. Na een resem overnames en partnerships hebben we in 2017 voor alle duidelijkheid de naam Petro Deriva veranderd in Petro Service.”

“We hebben vijf brandstoffenpartners: in Diksmuide (Broucke), Ingelmunster (Windels), Lauwe (Houzet), Tielt (Alliet) en Beveren-Leie (Ostijn). En nu dus ook Roger Sap & Kris in Torhout. Onze tankstations bevinden zich in Roeselare, Ingelmunster, Lauwe, Esen en Oostduinkerke. We zijn officiële verdeler van Texaco.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten