Brandpreventie op de wekelijkse markten in de Westhoek

© JT
Redactie KW

Jaarlijks vallen er nog steeds dodelijke slachtoffers bij brand. Ongeveer de helft van de doden valt tijdens de nachtelijke uren, het moment waarop al onze zintuigen zich in slaapmodus bevinden en een rookmelder onze reukzin zou moeten overnemen.

Brandweer Westhoek startte op zaterdag 7 september met een intense maand promotie rond brandveiligheid in woningen. Hiervoor trokken ze naar de wekelijkse marktdagen in de steden en gemeenten van de Westhoek. Op woensdag 18 september werd de actie afgesloten op de wekelijkse marktdag in Veurne.

Rookmelders worden verplicht vanaf 1 januari 2020

Voldoende rookmelders in een woning is van levensbelang om tijdig een brand te ontdekken en de bewoners te waarschuwen. Vanaf 1 januari 2020 verplicht de Vlaamse Overheid per decreet om alle woningen in Vlaanderen uit te rusten met minstens één rookmelder op elke verdieping, een grote stap vooruit in de strijd om het aantal dodelijke slachtoffers bij branden naar nul te herleiden. Met deze actie wil Brandweer Westhoek de burgers blijvend sensibiliseren om de woning van voldoende rookmelders te voorzien.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier