Brand woedt in bedrijf De Ster in Werken

© gf
Redactie KW

In bedrijf De Ster langs de Steenstraat in Werken nabij Kortemark is deze ochtend om 10 uur een felle brand uitgebroken. In het grote bedrijf wordt onder andere veevoeder gemaakt, afkomstig van maïs.

Bij laswerken is iets fout gelopen en ontstond een brand in een grote droger in de fabriek. Daar wordt nat veevoeder gedroogd. Er ontstond meteen een gitzwarte rookpluim die tot kilometersver te zien was. De brandweer van Kortemark, Koekelare en Diksmuide gingen er op af.

Brand in de droger van veevoeder

“Je kan de situatie vergelijken met een grote betonmolen die binnen staat”, zegt brandweerkapitein David Vanden Eynde van de brandweer van Kortemark. “Dat is de droger voor het veevoeder. In die droger staat een zeer grote schouw die naar buiten leidt. Daar is brand ontstaan. Dat ging gepaard met een enorme rookontwikkeling. In die zin kan je het vergelijken met een zware schouwbrand. We moesten ook hier blussen in de schouw zelf.”

(lees verder onder de foto)

Brand woedt in bedrijf De Ster in Werken
© gf

De situatie is intussen onder controle maar er moet nog een tijdje nageblust worden in de schouw en op het veevoeder. Niemand raakte gewond. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier