Brand treft garageboxen in Menen, man loopt brandwonden op

© ND
Redactie KW

In de Vaubanstraat zijn vrijdagnamiddag drie garageboxen getroffen door een korte maar felle brand. Meteen ontstond een pikzwarte rookpluim, die van veraf te zien was.

Het vuur zou ontstaan zijn toen een man in één van de garageboxen iets aan het afbranden was met een gasbrander. Daarbij moet op zeker ogenblik iets foutgelopen zijn, waardoor het vuur oversloeg naar het gebouw zelf en zich razendsnel verspreidde. Twee garageboxen brandden volledig uit, een derde liep zware schade op. De man die in de box aan het werk was, liep lichte brandwonden op in het gezicht en werd voor controle naar een dokter gebracht.

Omdat het dak van de garages bedekt lag met asbestplaten, werd gedurende de bluswerken een ruime perimeter ingesteld. Zodra het vuur geblust was, werden de nodige maatregelen genomen om verspreiding van asbest tegen te gaan. Een gespecialiseerde firma moet nu ter plaatse komen om de resterende brokstukken op te ruimen die rondom de garages en in de aangrenzende tuinen verspreid lagen.

(ND)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier