Brandweer Westhoek werd om 3.48 uur opgeroepen voor een loodsbrand in de Klerkenstraat in Langemark-Poelkapelle. Bij aankomst was de brand van de loods met een voorraad stro al overgeslagen op een loods met landbouwvoertuigen. Bovendien bedreigde het vuur ook een loods met kalveren. Die loods kon gevrijwaard worden, maar de loods met de landbouwvoertuigen liep ernstige schade op. Enkele tientallen opleggers met stro moeten nu uit de eerste loods gehaald worden om na te blussen.

Nablussen tot de middag

Door de brand is er rookhinder in de richting van het nabijgelegen gehucht Madonna. "Gezonde rook bestaat niet. Het is aangeraden om ramen en deuren dicht te houden en ventilatie uit te schakelen", aldus brandweerwoordvoerder Kristof Louagie. Het nablussen zal vermoedelijk zeker tot de middag duren.

Er moest nog een heel eind nageblust worden., RB
Er moest nog een heel eind nageblust worden. © RB

Update brand Klerkenstraat in Langemark-Poelkapelle: alle ploegen zijn terug in de kazerne. Alle ramen en deuren kunnen...

Geplaatst door Brandweer Westhoek op Zondag 17 mei 2020

(Belga)

Brandweer Westhoek werd om 3.48 uur opgeroepen voor een loodsbrand in de Klerkenstraat in Langemark-Poelkapelle. Bij aankomst was de brand van de loods met een voorraad stro al overgeslagen op een loods met landbouwvoertuigen. Bovendien bedreigde het vuur ook een loods met kalveren. Die loods kon gevrijwaard worden, maar de loods met de landbouwvoertuigen liep ernstige schade op. Enkele tientallen opleggers met stro moeten nu uit de eerste loods gehaald worden om na te blussen. Door de brand is er rookhinder in de richting van het nabijgelegen gehucht Madonna. "Gezonde rook bestaat niet. Het is aangeraden om ramen en deuren dicht te houden en ventilatie uit te schakelen", aldus brandweerwoordvoerder Kristof Louagie. Het nablussen zal vermoedelijk zeker tot de middag duren. (Belga)