Brand in kelder van woning snel onder controle

© (Foto CL)
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Het werd voor de inwoners van de Sint-Denijsestraat een abrupt wakker worden woensdagmorgen. Een interventie van de brandweer, voor een kelderbrand, maakt een einde aan de nachtrust.

Het waren de inwoners van de bescheiden rijwoning die zelf, rond 7 uur alarm sloegen. “We waren net aan de ontbijttafel toen we rook de kamer zagen vullen”, laat een van de bewoners weten. “Al snel hadden we begrepen dat het probleem zich in de kelder bevond en we belden de hulpdiensten. We liepen allemaal naar buiten en hoewel we nog wat moeten bekomen, zijn we allemaal veilig en gezond.”

De brandweerlieden drongen de woning binnen en hadden het vuur in geen tijd onder controle. “Het klopt dat het vuur zich situeerde in de kelderverdieping van de woning”, horen we bij de officier ter plaatse. “De kelder was volgepropt met voorwerpen waardoor de brandlast indrukwekkend was. Onze mensen kregen de situatie evenwel toch snel onder controle en brachten heel wat van de goederen naar buiten. Op het ogenblik van de feiten waren vijf mensen aanwezig in de woning, allen zijn in veiligheid.”

De woning zelf kreeg te kampen met rookschade. De Sint-Denijsestraat werd een tijdlang voor het verkeer afgesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier