Brand in jeugdinstelling De Zande, 15 jongeren geëvacueerd

De brandweer had het vuur snel onder controle, maar was zondagnamiddag nog altijd ter plaatse. © Geert Stubbe
Redactie KW

In jeugdinstelling De Zande in Ruiselede brak in de nacht van zaterdag op zondag brand uit. 15 jongeren moesten geëvacueerd worden, maar niemand raakte gewond.

De brand werd omstreeks 2 uur opgemerkt door de nachtwaker van de jeugdinstelling, zo meldt Het Laatste Nieuws. Het vuur was ontstaan in een stockageruimte op de benedenverdieping. Daar zijn momenteel renovatiewerken bezig.

Enkele ploegen van de politiezone Regio Tielt waren in de buurt, maar toen ze arriveerden, sloegen de vlammen toch al door het raam. De brandweer had het vuur vrij snel onder controle. Boven lagen twee leefgroepen, in totaal 15 jongeren, te slapen. Zij werden geëvacueerd en ondergebracht in een ander gebouw.

Ondanks het snelle ingrijpen van de brandweer brandde de stockageruimte volledig af en raakte ook de inkomhal van de gemeenschapsinstelling zwaar beschadigd. De kamers van de jongeren bleven gespaard en zij konden een uur later opnieuw onder de lakens kruipen. De Zande is een gesloten instelling, waar jongeren verblijven die er door de jeugdrechter geplaatst zijn. De brand ontstond accidenteel, waarschijnlijk door een kortsluiting. (HH)

15 jongeren moesten geëvacueerd worden.
15 jongeren moesten geëvacueerd worden.© Geert Stubbe

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.