Brand in Blankenbergs flatgebouw mogelijk aangestoken door zwaargewonde bewoonster

Tijdens de bluswerken trof de brandweer een bewoonster van het desbetreffende appartement aan. Ze werd ter plaatse gereanimeerd. Haar toestand zou zorgwekkend zijn. © JVM
Redactie KW

In Blankenberge is zondagavond brand ontstaan in flatgebouw ‘De Wandelaar’ langs de Koning Albertlaan. Op basis van de bevindingen van de deskundige zijn er nu aanwijzingen dat de brand zou aangestoken zijn. Dat meldt het parket van Brugge. Het is ook niet uitgesloten dat de dame, die in kritieke toestand werd afgevoerd, voor deze feiten in aanmerking komt. Haar toestand is nog steeds ongewijzigd.

Het vuur ontstond op de vierde verdieping van het gebouw. Volgens de eerste vaststellingen gaat het om een brand die oorspronkelijk begon in de slaapkamer.

De brand zorgde voor een fikse rookontwikkeling en ook de vlammen sloegen uit het raam. De brandweer en politie besloten geen risico te nemen en evacueerden alle bewoners. De vlammen waren gelukkig wel snel onder controle en sloegen niet over naar andere woningen in het gebouw.

Tijdens de bluswerken trof de brandweer een bewoonster van het desbetreffende appartement aan. Ze werd ter plaatse gereanimeerd. Haar toestand zou zorgwekkend zijn. “De geëvacueerde bewoners worden tijdelijk opgevangen in een gebouw van het OCMW aan de overkant van de straat. Vermoedelijk kunnen zij wel snel terug naar huis”, zegt commissaris Philip Denoyette.

(JVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier