Brand bij Agristo in Hulste: schade beperkt, niemand raakt gewond

© CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Vanmiddag brak er brand uit in een technische ruimte van aardappelverwerkend bedrijf Agristo in Hulste. Niemand raakte gewond en de schade bleef beperkt. De productie van het bedrijf ondervond geen hinder.

De problemen ontstonden in de ruimte waar het afvalwater wordt gezuiverd. “Er moet een kortsluiting zijn ontstaan in een van de blowers, de compressoren die het water doorheen het circuit pompen”, horen we bij een van de werknemers van het bedrijf. “In de ruimte zelf staan enkel pompinstallaties en zijn doorgaans geen mensen aanwezig. Bovenop de technische ruimte bevindt zich ons labo. Daar waren wel mensen aanwezig, maar die konden allemaal op eigen kracht de plaats verlaten. Het waren trouwens ook die mensen die de hulpdiensten hebben verwittigd. Door de brand is 1 van de compressoren uitgeschakeld, maar we beschikken over meer dan voldoende reserve waardoor de productie niet in gevaar komt.”

https://www.youtube.com/watch?v=SJEbVsPCCiU

De toegesnelde brandweer kreeg de situatie snel onder controle en concentreerde zich voornamelijk op het vrijwaren van het labo. “De brand in de technische ruimte situeerde zich voornamelijk rond de getroffen pomp”, verklaart de officier ter plaatse. “Daar is brand ontstaan door een technisch mankement, maar met uitzondering van heel wat rookschade heeft de plaats het incident goed doorstaan. Het incident zorgde wel voor een intensieve hittevorming, wat potentieel gevaarlijk kon zijn voor het labo erboven, waar brandbare stoffen liggen opgeslagen. Door de garagepoorten te openen konden we een luchtweg en drukverschil creëren, wat heeft geholpen de temperaturen te doen dalen.”

De toegang tot de technische ruimte kon via de Kwadestraat gebeuren, waardoor de verkeershinder minimaal was.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier