Bram Calis uit Zonnebeke wordt 21 in 2021

Bram Calis. (foto ZB)
Redactie KW

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021. Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen.

Bram is de zoon van van Lieven en Caroline Missine en de broer van Lot, Ruth, Janne uit de de Forreststraat. Hij werkt momenteel bij Dovy Keukens.

Hoe ziet een normale dag eruit?

“Nu ik gestopt ben met studeren bestaat mijn gewone dag vooral uit vroeg opstaan. Dan ga ik naar het werk en na mijn dagtaak is het dan ‘s avonds thuis komen en gamen. Het nadelige gevolg daarvan is dat ik heel dikwijls veel te laat ga slapen.”

En het weekend?

“In het weekend kan ik wat langer slapen. Soms wat vrienden zien en vooral gamen.”

Zit je in verenigingen?

“Lange tijd was ik lid van de Chiro maar nu ben ik gestopt. Wel ben ik al een vijftal jaar lid van de Wildcats in Ieper. Dat is een hockeyploeg. Het is een niet evidente sport in de regio, maar wel bijzonder prettig. De laatste jaren is de ploeg enorm gegroeid en de sport kan geleidelijk aan op een ruimere interesse rekenen.”

Waar kan je absoluut niet tegen en kom je in opstand?

“Ik kan absoluut niet tegen mensen die onbeleefd zijn. Daar kan ik me heel erg aan ergeren. Het stoot me tegen de borst hoe mensen dikwijls omgaan met elkaar. Dat zie je als ze winkelen of ergens moeten aanschuiven. Respect tonen voor iedereen zou voor allen de regel moeten zijn. Jammer genoeg is dat niet zo.”

Wat staat er bovenaan je bucketlist?

“Ik hou van verre reizen en ben vooral gefascineerd door Japan. Ik ben er al eens geweest en volgend jaar ga ik er wellicht opnieuw heen. Reizen naar andere regio’s staat op mijn verlanglijstje. Het is toch fantastisch om via verre reizen de wereld te ontdekken en nieuwe culturen te leren kennen. Nadeel is natuurlijk het financiële aspect.”

Heb je een bepaald levensmotto?

“Mijn levensmotto is vooral leven. Daarom ben ik ook met studeren gestopt. Velen leven als echte stresskippen en de prestatiedrang overheerst alles. Daarmee bedoel ik niet dat ontspanning moet overheersen, maar mijn motto is vooral ongehinderd jezelf kunnen zijn.”

Hoe zit het met de generatiekloof. Vind je je ouders ouderwets?

“Dat valt uitstekend mee. Mijn ouders hebben me een goede opvoeding gegeven. Het is normaal dat we niet altijd dezelfde mening delen. Maar het begrip is er van beide kanten en dat vind ik goed. Goede basisprincipes zijn de norm.”

Hoe zie je jezelf over 10 jaar?

”Daar denk ik echt nog niet veel aan. Mijn hoofd wil ik daarover zeker nu nog niet breken. Eerst wil ik echt leven, zonder mij daarover nu al zorgen te maken. We zien wel wat er komt. Te veel denken en te veel willen zorgt opnieuw voor stress.”

(NVZ)