Brainstormsessie participatieproject dorpskernvernieuwing Ichtegem duurt nog tot 16 mei

Schepen Magali Segers.©GINO COGHE Foto Coghe
Schepen Magali Segers.©GINO COGHE Foto Coghe
Rudi Ilegems
Rudi Ilegems Medewerker KW

Voor de dorpskernhernieuwing in Ichtegem heeft het lokaal bestuur beslist in dialoog te gaan met de plaatselijke bevolking. Het heeft daarvoor een volledig, van start tot finish, participatieproject uitgetekend.

Het begon op 15 maart met een brainstormsessie. Dat gedeelte van het participatieproject loopt nu op 16 mei af. Maar tot dan kunnen de inwoners nog steeds hun ideeën over de hernieuwing van de markt kwijt, zowel online als bij de informatiestand in het gemeentehuis van Ichtegem.

Al 100 ideeën

“Al van bij de eerste dag van de lancering van het online participatieplatform www.ichtegeminspireert.be kregen we tal van ideeën binnen”, vertelt Magali Segers, schepen voor Participatie. “Op dit moment staat de teller al op 100 ideeën. Die ideeën werden gegroepeerd in vijf deeldomeinen: groen, mobiliteit en verkeersveiligheid, ontmoeting en evenementen, erfgoed en lokale economie. De bewoners laten zich niet alleen online gelden, ze trekken ook naar de infostand met hun ideeën. Die worden dan door onze medewerkers op het platform gezet waar iedereen ze kan zien. Alle voorstellen kunnen trouwens becommentarieerd worden door de medeburgers. Die ideeën zijn vaak zeer origineel, goed onderbouwd en goed gedocumenteerd. Ze gaan bijvoorbeeld over het voorzien van een speelpleintje, een petanqueplein, een Kiss & Ride-zone, maar ook over het bouwen van een bier- en wielermuseum. Er worden zelfs ideeën geopperd over dansende fonteinen en vijvers.”

Vier avonden

“De volgende stap in het participatietraject komt er ook al aan. We organiseren in mei nog eens vier digitale participatieavonden waarin we de inwoners toelaten hun ideeën toe te lichten. Elke sessie mikt op een bepaalde doelgroep. Op 3 mei komen de lokale handelaars aan de beurt, op 10 mei de verenigingen, op 19 mei omwonenden en op 20 mei tenslotte trekken we de sessie open voor iedereen”, besluit Magali Segers. De sessies starten telkens om 19.30 uur. Een onafhankelijke moderator zorgt voor het goede verloop. Inschrijven kan via www.ichtegem.be/participatiemomenten-dorpskernvernieuwing. (RI)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.