Brainstorm over nieuw wijkhuis in Beveren

Een van de groepjes die deelnam aan het participatiemoment. © foto SM
Stijn Moerman

In de cafetaria van de Expo heeft Stad Roeselare zaterdag een participatiemoment georganiseerd met Beverse verenigingen en inwoners om samen na te denken over het nieuwe wijkhuis dat in 2022-2023 in Beveren gebouwd wordt.

Nadat door corona al twee eerdere participatiemomenten uitgesteld moesten worden, kon er zaterdag in Expo Roeselare toch eens samengezeten worden. “Samen met de vertegenwoordigers van de Beverse verenigingen en bewoners hebben we nagedacht over de toekomstige invulling van het nieuwe wijkhuis en de site errond”, zegt Annelies Vandeportaele, participatiecoach en buurtbemiddelaar van Stad Roeselare. “We hebben de deelnemers daarom in verschillende groepjes ingedeeld, die werkten rond vier thema’s: evenementen, ontmoeting, duurzame en groene projecten, vormingen en workshops.”

We willen iedereen betrekken in dit project en hen laten meedenken erover. Beveren heeft heel wat verenigingen en via deze participatiemomenten willen we eens informeren of er nog potentieel is, luisteren naar de noden en overgaan naar de eisen en praktische invulling van alles.”

Bib blijft

Aan de hand van de verzamelde projectvoorstellen gaat Stad Roeselare verder met de ontwikkeling van het nieuwe wijkhuis en wordt alles meegenomen in het bestek voor de ontwerper. “Arhus blijft alvast met een bibliotheek aanwezig in Beveren, maar we moeten nog bekijken op welke manier. Voor de rest ligt alles nog open en kunnen de Bevernaars mee beslissen. Dankzij dit participatiemoment hebben we een beter zicht op alle noden en daarmee zullen we eind oktober nog eens samenzitten.”

Enkele ideeën die naar voor kwamen tijdens het participatiemoment zijn een invulling voor quizzen, familie- en dorpsfeesten en samen studeren. Al werden er ook heel wat vragen gesteld naar mobiliteit en geluidshinder toe, aangezien het daar in de weekends altijd druk is met het voetbal en de volleybal. Sommigen opperden zelfs om het wijkhuis eventueel te bouwen op de site van Jonckheere, die in de nabije toekomst vrijkomt.

Wil je mee helpen denken over en werken aan een actief wijkhuis? Contacteer de dienst Samenleven via samenleven@roeselare.be of 051 26 24 64.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.