Brahim onherkenbaar als Indianenopperhoofd in musical Pocahontas

Het eerste beeld van Brahim als Indianenopperhoofd Powatan in ‘Pocahontas, de musical’ is een feit.

Brahim als het Indianenopperhoofd ! © Uitgezonderd

De metamorfose van Brahim is indrukwekkend en een heel proces. Meteen ook de eerste keer dat Brahim zijn hoedje en bril achterwege moest laten en het creatieve proces van de ontwikkeling van een personage van dichtbij meemaakte. Na een klein uur in de make-up en na het opzetten van de pruik was het tijd voor het grote werk. De verentooi in verschillende kleuren helemaal gebaseerd op de historische tooi van de Amerikaanse indianen in combinatie met de bijpassende extra kleuren in de makeup werden aangepast. Producent James Cooke waakte tijdens deze make-over op de geloofwaardigheid van het personage. Komstuumontwerper, visagist en kostuummaker checken bij elke stap of alles nog steeds klopt. Naast de verentooi draagt Brahim een grote mantel gemaakt, van dierenhuiden, veren en kralen.

James cooke is enthousiast: “Alles ziet er bijzonder authentiek uit. Je kan pas het verhaal juist vertellen wanneer de beelden kloppen. Als ik Brahim zo zie, zijn we daar zeker in geslaagd.” Brahim zegt al lachend: “Nu weet ik weer wat het is om haar te hebben, lekker warm in de winter zo” (knipoog). Hij beseft dat het avontuur dichterbij komt: “Nu ik dit kostuum aan heb, weet ik dat dit écht is, geen weg terug. Laat maar komen, ik heb er zin in.”

Pocahontas vertelt het waargebeurde verhaal van de gelijknamige Indiaanse prinses en de ontdekkingsreiziger John Smith. Als deze laatste voet aan wal zet in de ‘nieuwe wereld’ raakt hij onmiddellijk in conflict met de lokale indianenstam. Tijdens één van zijn verkenningstochten leert hij Pocahontas kennen. Zij laat hem inzien dat indianen niet zomaar ‘wilden’ zijn en dat de aarde meer is dan iets dat je alleen kan bezitten. Een oorlog tussen de kolonisten en de indianen is echter onafwendbaar en als John Smith gevangen genomen wordt, zal de liefde meer dan ooit als wapen in de strijd geworpen worden… (PADI)

POCAHONTAS DE MUSICAL is te zien in de paasvakantie vanaf 4 april, in Capitole Gent – www.uitgezonderd.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.