Braakliggend stuk Leiewerken herschapen in fietscrossparadijs

Schepenen Angelique Declercq, Herman Ponnet, Patrick Roose, Mieke Syssauw en burgemeester Eddy Lust op het nieuwe bikepark. © CB
Redactie KW

Vanaf nu kunnen mountainbikers en BMX-ers uit Menen hun skills oefenen op een gloednieuw fietscrossparcours. Het uitdagend crossparadijs, dat bezaaid ligt met bulten, bochten en heuvels bevindt zich op een braakliggend stuk tussen de Noordkaai en de Rijselstraat.

Na de afbraakwerken ter voorbereiding van de grote Leiewerken blijven grote braakliggende zones over. In afwachting van de effectieve start van de ‘werken van de eeuw’ krijgen die gronden een tijdelijke invulling.

“Deze zomer kwam er aan de Oostkaai al een nieuw aangelegd strand met speeltoestellen en nu krijgt ook de Noordkaai een tijdelijke invulling met een bikepark voor BMX-ers en mountainbikers. De aanleg ervan kostte 23.000 euro.”, zegt Mieke Syssauw, die als schepen bevoegd is voor de Leiewerken.

Initiatiezone

“Het bikepark is zo opgebouwd dat we een heel grote doelgroep van fietsers en leeftijden kunnen bereiken”, weet schepen van Sport Herman Ponnet. “Er is een gemakkelijke lus, die voor elke beginner haalbaar is. Daarrond bevinden zich enkele grotere uitdagingen zoals een steile afdaling, een drop, technische bochtjes… Wie zich op het parcours waagt, kan opbouwen. Net zoals bij skiën wordt de moeilijkheid aangetoond door middel van kleuren: van gemakkelijk groen tot experten zwart. In het midden van het terrein is er een initiatiezone voorzien, waar men alle basics op een veilige manier kan aanleren.”

“Het dragen van een helm is verplicht, de minimumleeftijd is 5 jaar, houd voldoende afstand op het parcours en zorg ervoor dat je fiets veilig en in orde is. Het bikepark is alleen voor fietsers toegankelijk, niet voor gemotoriseerde voertuigen. We vragen om er respectvol mee om te springen”, besluit schepen Syssauw. (CBM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.