Bpost verhuist naar boetiek Assepoes in Langemark

Boetiek Assepoes wordt straks het nieuwe postkantoor. (foto pco)
Redactie KW

Het postkantoor langs de Vijverstraat in Langemark verhuist in het najaar naar de vroegere Boetiek Assepoes. Het huidige postkantoor staat te koop omdat het te groot is geworden. Daarmee vallen de puzzelstukjes in elkaar voor de verdere realisatie van bpa Kasteelpark.

‘Gemeenteraadslid voor Tope8920, Laurent Hoornaert, kreeg de plannen van De Post in handen voor het inrichten van een postkantoor in de voormalige kledingzaak Assepoes. De zaak staat al jaren leeg. Bakker Frank Mahieu bevestigt dat er gesprekken zijn met de Bpost om een kantoor op het gelijkvloers onder te brengen.

“Een huurcontract is nog niet afgesloten. Officieel kan ik dat nog niet bevestigen. Maar diverse verantwoordelijken van Bpost zijn hier langs geweest om de staat van het gebouw te inspecteren en de mogelijkheden van de inrichting te bekijken. De Post zou de helft van de benedenverdieping in gebruik nemen. Het was eerst voorzien om na de grote vakantie open te gaan, maar wellicht zal door corona de datum opschuiven naar november toe. Ik heb Bpost zelf gecontacteerd om onze opportuniteit aan te bieden. Eerst hadden ze zelf poolshoogte genomen in het nieuwe appartementsblok in de Statiestraat”, zegt Frank Mahieu.

De woordvoerster van Bpost, Barbara Van Speybroeck, bevestigt dat het postkantoor in de Vijverstraat al een maand te koop staat.

“De verkoop is ingezet omdat het gebouw te groot is geworden voor Bpost. Vroeger deed men daar aan sortering. Dat is niet meer nodig. De locatie is ook niet meer actueel om een goede dienstverlening aan te bieden. We willen naar een modern en eigentijds gebouw. Op de nieuwe plaats is inderdaad een prospectiebezoek geweest. In de nieuwe locatie zal dezelfde dienstverlening, zoals die nu van toepassing is, aangeboden worden”, zegt Barbara Van Speybroeck, die voorts bevestigt dat het kantoor verhuist naar de Statiestraat en dat die verhuizing gepland is voor het einde van dit jaar of begin volgend jaar.

Te koop

Door de verhuizing staat het postkantoor in de Vijverstraat 7 in Langemark te koop. Het staat geafficheerd op de vastgoedwebsite Zimmo en wordt te koop aangeboden voor de prijs van 475.000 euro. Schepen van Ruimtelijke Ordening Peter Vantomme bevestigt de interesse van een aantal kandidaat kopers. “We krijgen wel wat vragen op de gemeente. Het gaat ook om een topligging aan de rand van het Vijverpark”.

BPA Kasteelpark krijgt stilaan vorm. Lafaut projects bvba uit Tielt kocht de weide en de vroegere woning van de familie Welvaert, langs de Kasteelstraat 28 in Langemark. De bouwheer wil daar de witte villa slopen en ondergrondse garages met fietsberging bouwen.

Flats

“Ze hebben de verplichting om per flat anderhalve garage te voorzien. Er is nog niets beslist over het aantal woongelegenheden. Het zou gaan om 2 blokken van elk 4 bouwlagen. Dezelfde bouwhoogte wordt aangehouden zoals de flats opgericht door aannemer Deforche op de hoek Vijverstraat met de Statiestraat. Er zal in ieder geval een schaduwstudie opgemaakt moeten worden. In de gemeentelijke commissie openbare werken zijn verschillende voorstellen geopperd om daar een woonerf of een fietsstraat te creëren. Al deze ideeën worden nu bestudeerd”, zegt schepen Peter Vantomme. (pco)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.