https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Boze personeelsleden Henri Serruysziekenhuis bezetten buurt rond stadhuis

© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Heel wat boze personeelsleden van het Henri Serruysziekenhuis verzamelden donderdagavond, vlak voor de algemene vergadering van de Raad van Bestuur, voor het stadhuis. Daar dreigde de situatie even uit de hand te lopen toen betogers het Vuurkruisenplein bezetten.

Zo’n honderd boze personeelsleden trokken met een petitie – gevuld met ruim 2.000 handtekeningen – naar burgemeester Bart Tommelein (Open VLD), die op dat moment in vergadering zat met de Raad van Bestuur van het Oostendse ziekenhuis. Op tafel: de afscheuring van het Henri Serruysziekenhuis van het AZ Sint-Jan Brugge en de eenmaking met het Oostendse AZ Damiaan. En laat dat nu net zijn wat het personeel niet wil.

Toen Tommelein een kabinetsmedewerker naar beneden stuurde om de petitie te ontvangen, weigerden de verantwoordelijken om die af te geven. “Wij willen Bart Tommelein zelf zien zodat we hem om uitleg kunnen vragen”, liet Martine Dewitte, secretaris van het ACV Openbare Diensten, weten.

Even dreigde de situatie uit de hand te lopen toen de aanwezigen het Vuurkruisenplein bezetten. Dat zorgde meteen voor verkeersopstoppingen. De politie greep snel in en kon het kruispunt vrijmaken. Dat belette de betogers niet om zich richting Alfons Pieterslaan te begeven. Ook daar bezetten ze deels het kruispunt. Koste wat kost wilden ze het stadhuis binnen raken. De politie blokkeerde echter de toegang. Het stadhuis werd hermetisch afgesloten. Na anderhalf uur van heen en weer geloop rond het stadhuis met de politie in hun kielzog ging het gezelschap uiteindelijk uiteen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.