Bowl Inn bouwt bowling, e-karting, kinderspeeldorp en bar-restaurant op site Duinenwater

Zo moet het nieuwe indoorcomplex eruitzien. (gf)
Redactie KW

Op de site Duinenwater aan de Knokkestraat legt de groep Bowl Inn in september de eerste steen van een nieuwe bowling. Met een elektrische karting, een kinderspeeldorp en een gezellige bar en restaurant zorgt Bowl Inn voor een totaalbeleving.

“Met Bowl Inn vonden we een privé-investeerder met een pak ervaring in het vak”, weet bevoegd schepen Kris Demeyere. “Valerie Van Honsebrouck baat de Bowl Inn bowlings uit in Sint-Martens-Latem, Brugge, De Panne en Blankenberge. Onze nieuwe bowlingtempel wordt een totaalbeleving met een kinderspeeldorp, een indoorkarting en lekker eten en drinken.”

De nieuwe indoorattractie komt op het braakliggende terrein op het noordelijke deel van Duinenwater, recht tegenover zwembad Sportoase. “De nieuwe allweatherinfrastructuur wordt een extra troef in het kader van ons vrijetijdsaanbod en is tegelijk een knipoog naar het verleden. Vroeger waren er twee bowlings in het Zoute, maar die zijn al enkele decennia verdwenen. Bowl Inn wordt een absolute meerwaarde voor ons toeristisch aanbod en een perfecte aanvulling op ons groot openluchtaanbod. Straks kan iedereen ook op regenachtige dagen een leuke tijd in Knokke-Heist beleven. Het doelpubliek van de nieuwe Bowl Inn is zowel jong als oud”, aldus schepen Demeyere.

Hoogte aangepast

Aan de nieuwe bowlingtempel ging heel wat studiewerk vooraf. Tijdens het openbaar onderzoek waren er enkele bezwaren van de buurt tegen de geplande hoogte van de bowlinghal. Met een hoogte van 10 meter en twee bouwlagen zijn de plannen ondertussen aangepast. Het project komt uit de tekenpen van de Knokse architect Piet Bailyu. Naast bowlingbanen pakt Bowl Inn uit met een karting en een kinderspeeldorp. Niet met de lawaaierige tweetaktmotoren uit het verleden, maar met een elektrische karting. Sedert de sluiting van Moeder Siska was er in Knokke-Heist een gebrek aan een kinderspeeldorp. Bowl Inn en straks ook de Zeven Bochten vullen dat tekort perfect in.

“Naast ons schitterend zwembadcomplex, jeugdclub ‘t Verzet en Lakeside Paradise langs de oevers van het Duinenwatermeer wordt het nieuwe complex een absolute verrijking voor de site. Bedoeling is om onmiddellijk na de zomer te starten met de bouw. Bedoeling is in de zomer van volgend jaar te kunnen openen.”

Schitterende locatie

“Momenteel hebben we de handen vol met het heropstarten van onze vier bestaande bowlings”, vertelt verantwoordelijke Valerie Van Honsebrouck. “Het vergt een pak werk om dat coronaveilig te doen. Vanaf het ogenblik dat onze vergunning in Knokke-Heist helemaal in orde is, beginnen we met de bouw. De gemeente biedt ons de kans om op een schitterende locatie een indoorsite te bouwen. Het is de bedoeling dat er 24 bowlingbanen en 24 elektrische karts komen.” (DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier