Boven de Wolken en sociale restaurants Lucien en Lizette ontvangen donaties van Inpakbar in Oostende

Charlotte Willem, Gianni en Michaël (Lucien en Lizette - links) en Anneleen Fransen (vzw Boven de Wolken - rechts) kregen van burgemeester Bart Tommelein elk een cheque van 702 euro. Dat is de opbrengst van de inpakbar die tijdens de feestdagen plaatsgreep in het Feest- en Cultuurpaleis. © PETER MAENHOUDT
Redactie KW

Tijdens de eindejaarsperiode organiseerde Toerisme Oostende de Inpakbar, een gratis inpakdienst in het Feest- en Cultuurpaleis. Deze dienst werd bemand door een team van 18 vrijwilligers en medewerkers van Toerisme Oostende. Tijdens de periode van 2 tot 31 december werden er 3.400 pakjes gemaakt.

Ter plaatse konden bezoekers een vrije gift geven aan twee organisaties: Boven de Wolken, maar ook sociale restaurants Lucien en Lizette. Het totale bedrag dat ingezameld werd was 1.404 euro. Burgemeester Bart Tommelein kon dus twee cheques overhandigen van elk 702 euro om hun werking een extra duwtje in de rug te geven.

250 fotografen

Boven de Wolken werd in 2016 opgericht om ouders van stilgeboren baby’s met een gratis fotosessie een tastbare herinnering te bieden aan hun kindje. Het team bestaat uit 250 vrijwillige fotografen en 50 administratieve medewerkers. Als ouders van “sterrenkindjes” die vlak voor of na de geboorte gestorven zijn een oproep doen, komt er binnen de 24 uur een fotograaf ter plaatse.

Vernield na gasontploffing

Bij de gasontploffing midden oktober in Oostende raakten de sociale restaurants Lucien en Lizette compleet vernield. Dit heeft heel wat Oostendenaars diep geraakt en met deze donatie krijgen ze een extra stimulans voor een heropening.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier