Bouwwerken bij De Kindervriend in Rollegem

We zien Danny De Coene, Nathalie Mattheeuws en Wim Camelbeke (foto EDB) © Els Deleu
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Heel wat projecten binnen het masterplan krijgen vorm bij De Kindervriend in Rollegem. Eind november wordt er gestart met afbraakwerken. “We hopen dat alle bouwwerken en verbouwingen binnen vijf jaar kunnen afgerond worden”, stelt logistiek directeur Wim Camelbeke.

Alles begon 20 jaar geleden toen het toenmalige Schoolbestuur De Linde een bouwproject indiende bij Agion. 16 jaar later zou het plan goedgekeurd worden. “Het moest natuurlijk geactualiseerd en volledig herschreven worden. De zorgnoden én de onderwijsstijl zijn in al die jaren veel veranderd. Ondertussen is het aangepaste plan voor de gebouwen van de BuBao-school rond de speelplaats goedgekeurd.

Masterplan

Men zat in al die jaren niet stil bij De Kindervriend. Los van die aanvraag voor de bouwwerken in het onderwijs van De Kindervriend werd in 2011 een masterplan opgemaakt. Het revalidatiecentrum, één klassengang, het zwembad, Ferreland en een logistiek gebouw werden al gerealiseerd.

“Nu zijn we volop bezig met een onthardingsproject, wat we integreren in het project van de afbraak van verschillende oude gebouwtjes op het domein. Het schoolgebouw wordt hierbij ook volledig losgekoppeld van het kloostergebouw, waardoor de charme van dit laatste gebouw nog meer tot zijn recht zal komen.” Het onthardingsproject in De Kindervriend is één van de acht pilootprojecten in Vlaanderen.

Wandel- en fietspad

“Daarbij aansluitend willen we ook een open instelling zijn en ook Rollegem in ons project betrekken. Daarom leggen we een wandel- en fietspad aan van de Tombroekstraat tot aan Sportcentrum De Weimeersen.”

Het schoolgebouw – dat onder het Agion-dossier valt, wordt volledig gestript en er wordt bijgebouwd. “We willen meer klassen om meer te kunnen uitsplitsen”, stelt directeur van de BuBao-school Nathalie Mattheeuws. “Er komen vooral polyvalente en therapeutenruimtes bij en de ruimtes worden groter. Er komen telkens sanitaire cellen tussen twee klassen.” Bij de verbouwingen en de nieuwbouw wordt er gezorgd dat alles voldoet aan de energetische voorschriften en er wordt ook ingezet op meer fietsverkeer met een grote fietsenstalling.

Vijf jaar

Nu de dossiers goedgekeurd zijn, kan de realisatie beginnen. De afbraakwerken beginnen eind november en ook de onthardingswerken starten nog dit jaar. “Nu worden bestekken opgemaakt en we hopen om eind 2022 te kunnen starten met de bouwwerken. We denken dat het volledige project binnen vijf jaar zal afgerond zijn”, klinkt het hoopvol.

(ED)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier