Bouwwerf nieuw Cultureel Centrum Lauwe slachtoffer van stormweer

© CLL
Redactie KW

De storm, die zondagnamiddag over West-Vlaanderen trok, liet een spoor van vernieling achter. Ook in Lauwe was het wonden likken, waar vooral het nieuwe Cultureel Centrum een gewillig slachtoffer was.

Het waren de buurtbewoners die alarm sloegen. Enkelen zaten over de middag nog te genieten van het zondagse middagmaal, toen de rukwinden genadeloos toesloegen. “Onze aandacht werd getrokken door gigantische objecten die plots door onze tuin vlogen“, aldus een Lauwenaar. “We hadden het niet meteen door, maar na enkele tellen beseften we dat dit bouwplaten waren die in het rond schoten”.

Het duurde niet lang alvorens de oorsprong van de vliegende platen gevonden werd. De bouwwerf van het nieuwe culturele centrum, dat wordt opgetrokken langs de Leie, bleek de gedroomde prooi voor de storm. Volledige paletten met isolatie-panelen werden de lucht in gegooid alsof het pluimgewichten waren.

De hulpdiensten, overladen met noodoproepen, hadden een wachtlijst waarop gereageerd moest worden, waarop de inwoners zelf de handen uit de mouwen staken. Er ontstond een heus kat-en-muis spelletje, tussen isolatieplaten die zich als gigantische torpedo’s door de lucht sloegen en de helpende handen die de vliegende objecten probeerden te ontwijken.

Na meer dan 40 minuten kreeg iedereen, zowel inwoners als medewerkers van de gemeente die werden verwittigd, de situatie onder controle. Snijwonden aan de handen niet meegerekend, raakte niemand gewond maar een aanzienlijk deel van de isolatiepanelen waren hopeloos beschadigd en verloren.

(CLL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier