De Colruyt Groep bereikte enkele maanden geleden een akkoord met Boudewijn Gadeyne en Dorine Vandenberghe betreffende de verkoop van de gebouwen van hun plantencentrum De Vrijboom in de Ettelgemsestraat.

Na het verlenen van de socio-economische vergunning werd al een belangrijke voorwaarde vervuld voor een tweede supermarkt. Nu ook de bouwvergunning een feit is, kan de bouw van een Okay-vestiging in het voorjaar starten.

Daarvoor zal de grote serre van plantencentrum De Vrijboom worden afgebroken. Het handelsgebouw komt achteraan, volledig in het groen, met een parking met plaats voor 57 wagens, waarvan vier voor mensen met een beperking en acht fietsenstallingen.

Het project voorziet een buurtsupermarkt met een handelsoppervlakte van 654 m² op een perceel van 1.689 m². "De inplanting van een buurtsupermarkt op de as Oudenburg-Ettelgem past in de visie van het stadsbestuur om te streven naar een kernversterkend centrumbeleid, waaronder een versterking van het handelsapparaat", aldus burgemeester Peter Velle uit.

(LIN)

De Colruyt Groep bereikte enkele maanden geleden een akkoord met Boudewijn Gadeyne en Dorine Vandenberghe betreffende de verkoop van de gebouwen van hun plantencentrum De Vrijboom in de Ettelgemsestraat. Na het verlenen van de socio-economische vergunning werd al een belangrijke voorwaarde vervuld voor een tweede supermarkt. Nu ook de bouwvergunning een feit is, kan de bouw van een Okay-vestiging in het voorjaar starten.Daarvoor zal de grote serre van plantencentrum De Vrijboom worden afgebroken. Het handelsgebouw komt achteraan, volledig in het groen, met een parking met plaats voor 57 wagens, waarvan vier voor mensen met een beperking en acht fietsenstallingen.Het project voorziet een buurtsupermarkt met een handelsoppervlakte van 654 m² op een perceel van 1.689 m². "De inplanting van een buurtsupermarkt op de as Oudenburg-Ettelgem past in de visie van het stadsbestuur om te streven naar een kernversterkend centrumbeleid, waaronder een versterking van het handelsapparaat", aldus burgemeester Peter Velle uit.(LIN)