Bouwvakker Dylan Leclercq start eigen kledinglijn

“Mijn kleding benadrukt dat het oké is om anders te zijn”, vertelt Dylan Leclercq.© FM
“Mijn kleding benadrukt dat het oké is om anders te zijn”, vertelt Dylan Leclercq.© FM
Redactie KW

Jonge bouwmedewerker Dylan Leclercq startte een online webshop met een kledinglijn. Met zijn merk Diverso richt hij zich vooral tot jongeren. “Mijn kleding benadrukt dat het oké is om anders te zijn”, vertelt Dylan.

Door de lockdowns zat Dylan zoals velen meer thuis dan verwacht. Hierdoor kwam zijn creativiteit naar boven en besliste hij iets te doen met zijn tekenkunsten.

“Normaal staan mijn weekends volgepland met feestjes of andere leuke dingen. Wanneer dit allemaal wegviel, ben ik zelf logo’s gaan ontwerpen”, legt hij uit. Doordat de logo’s in de smaak vielen bij zijn omgeving, besliste Dylan die af te drukken op pulls en T-shirts. Hij tekent, drukt en brengt zelf alle kleding rond.

Dylan koos de naam Diverso voor zijn merk. In het Italiaans betekent dat anders. “Ik vind dat veel jongeren de neiging hebben om elkaar na te doen qua kledingstijl. Met mijn merk wil ik benadrukken dat je vooral jezelf moet zijn en dat het oké is om anders te zijn”, legt hij uit.

Pand huren

Diverso is momenteel enkel beschikbaar via Instagram. Een winkelpand huren zit er op dit moment niet in, maar misschien komt dat er wel in de toekomst van.

“Door corona is onze wereld meer online dan ooit. Hierdoor koos ik om via Instagram mijn online webshop te starten”, geeft Dylan mee.

Benieuwd naar de online webshop van Diverso? De ontwerpen vind je terug op het Instagramprofiel diversocloting.

(FM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier