https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Bouwproject villa Pommé in Staden voorlopig ingetrokken

Villa Pommé zou plaatsruimen voor twee appartementsblokken. © (foto JCR)
Redactie KW

De projectontwikkelaar die op de site van villa Pommé onder meer twee appartementsblokken wil optrekken, heeft afstand gedaan van de omgevingsvergunning die eind april verkregen werd. Dat gebeurde op basis van het verslag van de provinciale omgevingsambtenaar. Dat betekent evenwel niet het einde van het project ‘Hof Ter Eike’. De ontwikkelaar dient een nieuwe aanvraag in.

Het was oppositieraadslid Marc Van Ysacker (CD&V) die tijdens het vragenkwartier van de raad naar de stand van zaken peilde. Bij project ‘Hof Ter Eike’ zou de villa Pommé langs de Diksmuidestraat gesloopt worden. Op het domein zouden twee blokken opgetrokken worden waarin plaats is voor een 40-tal appartementen, 29 assistentiewoningen en een ontmoetingsruimte.

“De ontwikkelaar doet inderdaad afstand van de verkregen omgevingsvergunning”, licht burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD) toe. “Dat gebeurt op basis van het verslag van de provinciale omgevingsambtenaar. Die stelt dat de densiteit van het project te hoog is voor de site, wat betekent dat er minder appartementen zouden moeten komen. Daarnaast zag de provinciale omgevingsambtenaar ook een probleem met de inplanting van de twee blokken.”

Juridisch euvel

“Verder zou de term ‘markant gebouw’ die in het Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan ‘Hof Ter Eike’ staat volgens de omgevingsambtenaar voor een juridische belemmering kunnen zorgen om de villa te slopen en er te bouwen. Het gaat hier om een puur juridisch euvel met betrekking tot de term ‘markant gebouw’ en niet over een mogelijke erfgoedwaarde, want die heeft de villa niet. Daarom gaan we de term ‘markant gebouw’ uit het GRUP verwijderen. Het dossier voor de nieuwe omgevingsvergunning wordt begin volgend jaar dan aan de gemeenteraad voorgelegd.” (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten