Bouw woonproject ‘Brouwershof’ van start in Staden

Redactie KW

Begin deze week zijn op de site van de voormalige brouwerij Lowie in de Dorpsstraat de eerste werken gestart van het woonproject ‘Brouwershof’. Tegen eind 2021 worden er verdeeld over twee gebouwen 24 appartementen opgetrokken.

De grondwerken van het project aan de Dorpsstraat 42 zijn deze week van start gegaan. De oude brouwerijsite, die bestond uit de voormalige brouwerij en vier huizen, ging vorig jaar al tegen de vlakte. De komst van de nieuwe appartementen moet de site volgens projectontwikkelaar Global Estate Group nieuw leven inblazen. “De voormalige brouwerij was er sinds 1898 gevestigd”, weet Kathleen Dewulf van Global Estate Group. “Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het pand vernield, maar kort daarna opnieuw in ere hersteld. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de brouwerij stilgelegd en werd het tot 1973 een drankenopslagplaats. Sindsdien stond de site te verkommeren.”

Op de site worden door Global Estate Group uit Oostkamp, projectontwikkelaar gespecialiseerd in de herontwikkeling van industriegronden tot industriële en residentiële nieuwbouwprojecten, verdeeld over twee gebouwen 24 appartementen opgetrokken. “Het Brouwershof bestaat uit 24 appartementen van één tot drie slaapkamers, telkens met een groot terras en zicht op bestaand groen”, vertelt Kathleen Dewulf. “Ze worden volgens de huidige duurzame normen opgetrokken en krijgen in totaal 48 zonnepanelen. We doen ons uiterste best om het energieverbruik tot het minimum te beperken.”

“Met onze projecten proberen we ons telkens te onderscheiden door duidelijk te kiezen voor een strategische ligging, opvallende architectuur en een duurzame afwerking. Dat is bij het ‘Brouwershof’ niet anders. Roeselare en Ieper liggen op amper een kwartiertje rijden met de wagen en ook centrumstad Kortrijk ligt vlakbij. Door te kiezen voor moderne materialen en architectuur zal het gebouw bovendien mooi opgaan in de omgeving en komt het de buurt ten goede. De verkoop van de appartementen is intussen gestart. Tegen eind volgend jaar zullen de eerste bewoners er hun intrek kunnen nemen.” (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.