Bouw van project De Kring in Zarren kan straks écht starten

In de nieuwe Jerome Debouttestraat, een kleine zijweg van de Stadenstraat in het centrum van Zarren, bouwt sociale huisvestingsmaatschappij De Mandel 19 huurwoningen en 2 huurappartementen.


Nadat het dak van het zaaltje van het voormalig parochiaal centrum De Kring instortte, werd dit door de kerkfabriek verkocht aan De Mandel. Ook de achterliggende gronden werden aangekocht aan verschillende eigenaars.

De rioleringswerken en fundering zijn al klaar. Aan de straatzijde van de Stadenstraat werd de parochiezaal gesloopt en komt er een nieuw gebouw, waarbij het uitzicht van de oorspronkelijke gevel wordt behouden. Er worden twee appartementen met twee slaapkamers voorzien voor de huisvesting van maximaal vier personen. De oorspronkelijke stijl van de naastgelegen pastoorswoning wordt doorgetrokken.

De 19 huurwoningen in het project worden gebouwd in een modernere architectuur. Van de 11 woningen worden er 4 woningen voorzien met 1 slaapkamer voor de huisvesting van maximaal 2 personen en 7 woningen met 2 slaapkamers voor de huisvesting van maximaal 3 personen. Het doelpubliek is hier voornamelijk senioren of minder mobiele mensen, gezien deze woningen de slaapkamer en badkamer op het gelijkvloers hebben.

De 8 duplexwoningen worden uitgerust met 2 slaapkamers voor de huisvesting van maximaal 4 personen en komen tegemoet aan de vraag naar huisvesting voor alleenstaanden en kleine gezinnen. In een tweede fase worden nog 8 koopwoningen voorzien op de site, elk met 3 slaapkamers.

De eerste steenlegging van de huurwoningen is voorzien op 18 juni. De tweede fase met de koopwoningen is gepland voor 2015.

(FJA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.